Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Συρία: Οι αρχές επεκτείνουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στην επαρχία του Χαλεπιού

Συρία: Οι αρχές επεκτείνουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στην επαρχία του Χαλεπιού

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας, η οποία βομβαρδίζει εδώ και πέντε ημέρες συνοικίες ανταρτών στο Χαλέπι, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 160 ανθρώπων, επέκτεινε την επιχείρησή της στην ομώνυμη επαρχία της μητρόπολης αυτής του συριακού βορρά, σύμφωνα με μαχητές της αντιπολίτευσης και μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

“Έπειτα από πέντε ημέρες που ρίχνει βαρέλια με εκρηκτικά στο Χαλέπι, το καθεστώς (. . .) έπληξε το Ταλ Άλαμ”, ένα χωριό που βρίσκεται νοτιοανατολικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Facebook το “κέντρο μέσων ενημέρωσης του Χαλεπιού”, ένα δίκτυο αντιπολιτευόμενων.

Ένα άλλο δίκτυο της επαρχίας, το Σάχμπα Πρες, μετέδωσε ότι αεροπορικές επιδρομές έγιναν επίσης στα Ντάρετ Έζα, Μάρεα, Μίνμπετζ και Αναντάν, χωριά και τοποθεσίες που βρίσκονται βόρεια του Χαλεπιού, που ελέγχουν εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο οι αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε και αυτό πλήγματα με “βαρέλια με εκρηκτικά” στην βιομηχανική περιοχή Σέιχ Νάτζαρ.

Σύμφωνα με νέο απολογισμό της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, οι επιδρομές στο Χαλέπι έχουν προκαλέσει τον θάνατο 161 ανθρώπων από την περασμένη Κυριακή ως χθες Τετάρτη, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν έναν πολύ υψηλότερο αριθμό: 189.

“Θα είναι δύσκολο, έως και ακατόρθωτο ο στρατός να προελάσει στις συνοικίες των ανταρτών στο Χαλέπι”, σημείωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

“Ωστόσο πιστεύω ότι το καθεστώς προσπαθεί να ξεσηκώσει τον πληθυσμό εναντίον των ανταρτών”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή και αντάρτες, ο στρατός χρησιμοποιεί “βαρέλια με εκρηκτικά”. Πρόκειται για μεταλλικά βαρέλια που φέρουν στο εσωτερικό ένα στρώμα τσιμέντου και τα έχουν γεμίσει με ΤΝΤ, για να “προκαλούν τη μέγιστη δυνατή καταστροφή και θανάτους”, σύμφωνα με την ίδια.

Μια πηγή της συριακής ασφάλειας διέψευσε την χρήση τέτοιων βαρελιών, όμως μια δεύτερη δήλωσε ότι ο στρατός προτιμάει τη χρήση τους αντί των πυραύλων.

Η πλειονότητα των συνοικιών που αποτελούν στόχο των βομβαρδισμών στο Χαλέπι βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του, το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, και στην περιφέρεια ζωνών που ελέγχονται από το καθεστώς στην ομώνυμη επαρχία, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια μέτωπα του συριακού πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Με διεθνή συμμετοχή η καταστροφή των χημικών

Γιλμάζ: Εξάγουμε όπλα στη Συρία για αθλητικές δραστηριότητες!

Συρία: 13 νεκροί σε επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας

Βαρέλια με εκρηκτικά έπεφταν από αεροπλάνα στη Συρία – 36 νεκροί τουλάχιστον

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε