Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Συρία: Τα 13 video του Ομπάμα και ο «αθώος» Άσαντ

Συρία: Τα 13 video του Ομπάμα και ο «αθώος» Άσαντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα με 13 σοκαριστικά video προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να του δώσει το «πράσινο φως» για την επέμβαση στη Συρία. Την ίδια ώρα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ δίνει συνέντευξη στο CBS και δηλώνει… αθώος!

Πριν καν αρχίσει ο «κανονικός» πόλεμος έρχεται εκείνος της προπαγάνδας. Και είναι σε πλήρη εξέλιξη και από τις δυο πλευρές εδώ και πολλές μέρες, αν όχι μήνες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό την Τρίτη για τη Συρία

Την τελευταία μάχη των εντυπώσεων κερδίζουν οι ΗΠΑ. Μέσω του CNN έδωσαν στη δημοσιότητα 13 video που δείχνουν τι ακολούθησε της επίθεσης με χημικά σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.

Είναι video που χρησιμοποιήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση να πειστούν τα μέλη του Κογκρέσου για την αναγκαιότητα της επίθεσης στη Συρία. Και μάλιστα η προβολή τους έγινε κεκλεισμένων των θυρών…
Σε ένα από το video – των οποίων την αυθεντικότητα υποτίθεται πως έχουν επιβεβαιώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες- εμφανίζονται τα άψυχα σώματα δεκάδων παιδιών και σε ένα άλλο ένα 5χρονο αγόρι φαίνεται να έχει σπασμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τρία μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και στα τηλεοπτικά δίκτυα PBS, CNN και Fox News, οι οποίες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των αντίστοιχων καναλιών.

Άσαντ: Δεν έδωσα εγώ εντολή για την επίθεση

Όσα video κι αν έχει δώσει στη δημοσιότητα η πλευρά Ομπάμα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει να επιμένει πως δεν είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για την επίθεση. Ο Σύρος πρόεδρος έκανε τη δική του… ρελάνς προπαγάνδας μέσω του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον Σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS. Όλα αυτά λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

“Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή”, δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS. “Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι ‘δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου’, πρόσθεσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο σύρος πρόεδρος επίσης “δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία” αλλά ότι οι Σύροι “ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν” για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ.

Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η κυβέρνησή του έχουν εντείνει την εκστρατεία τους για να πείσουν τα μέλη του Κογκρέσου, τα οποία επιστρέφουν αύριο στο Σώμα, για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αμερική σχεδιάζει επιχείρηση 72 ωρών στη Συρία

G20: Ηγέτες ρεζίλι των… σκυλιών! «Ο Ομπάμα είπε τον Πούτιν ηλίθιο!»

Γιατί η Ρωσία στέλνει τόσα πλοία στη Μεσόγειο; Το σχέδιο δράσης

ΣΥΡΙΑ: ΄Ενας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει

Κτηνωδία στη Συρία! Μαστιγώνουν γυναίκα και γελάνε – ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί η Ρωσία στέλνει τόσα πλοία στη Μεσόγειο; Το σχέδιο δράσης

ΣΥΡΙΑ: ΄Ενας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει

Έκκληση του Πάπα για να μην γίνει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Υπέρ μιας “ισχυρής απάντησης” στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία οι Ευρωπαίοι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε