Κόσμος

Συρία: Τον βασάνισαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο επειδή ήταν αντικαθεστωτικός

Αναπληρωτής του Κόφι Αναν του μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία σχεδιάζει να μεταβεί στη χώρα, αλλά η ημερομηνία της επίσκεψής τους δεν έχει ανακοινωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Αναν.

Ο Αχμάντ Φαούζι αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες “ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο θα μεταβεί σήμερα στη Δαμασκό”. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο Αναν θα επισκεφτεί την συριακή πρωτεύουσα σε κάποια φάση και πως ένας από τους αναπληρωτές του έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ταξιδιών.

Στο μεταξύ, συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως αντικαθεστωτικός που συνελήφθη τον Απρίλιο “βασανίστηκε άγρια και καταδικάστηκε σε θάνατο”.

Σε ανακοίνωσή της η Συριακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει πως ο Μοχάμεντ Αμπντελμαούλα αλ-Χαρίρι, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Απριλίου καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικείο και μεταφέρθηκε στην στρατιωτική φυλακή της Σεϊντνάγια όπου θα εκτελεστεί.

Η οργάνωση κρίνει την καταδίκη για “εσχάτη προδοσία και επαφές με το εξωτερικό άκυρη και αβάσιμη, καταγγέλλοντας τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέστη–την πρώτη ημέρα της ανάκρισής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Μαίνονται οι μάχες- 23 στρατιώτες νεκροί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος