Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Θρίλερ κατασκοπείας στα ανοικτά της Λεμεσού

Θρίλερ κατασκοπείας στα ανοικτά της Λεμεσού

Οι Κυπριακές αρχές παρακολουθούν στενά δεξαμενόπλοιο, το οποίο εμπλέκεται σε κλοπή πετρελαίου.Το υπό Βορειοκορεατική σημαία πλοίο στάθηκε αφορμή για ανατροπή του Λίβυου Πρωθυπουργού.

Το δεξαμενόπλοιο “Morning Glory” με σημαία Βόρειας Κορέας, μιας χώρας με ολοκληρωτικό καθεστώς και η οποία τελεί υπό ασφυκτικές διεθνείς κυρώσεις, στάθηκε αφορμή για πτώση της Λιβυκής κυβέρνησης! Το πως;

Σύμφωνα και με την εφημερίδα Morning Star, ο αποπεμφθείς Πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν είχε απειλήσει πριν μια εβδομάδα ότι θα βομβάρδιζε το Βορειοκορεατικό πλοίο σε περίπτωση που αυτό απέπλεε από το λιμάνι στης Σίδρα. Εντούτοις, οι εκεί λιμενικοί που πρόσκεινται στους αυτονομιστές αντάρτες της περιοχής, που λόγω των πετρελαίων και της φυλετικής τους προέλευσης διαφοροποιούνται από την κεντρική κυβέρνηση, έδωσαν εν τέλει άδεια απόπλου στο έμφορτο με αργό πετρέλαιο δεξαμενόπλοιο.

Ούτε ο ναυτικός αποκλεισμός που είχε επιβάλει ο Λίβυος πρώην Πρωθυπουργός κατάφερε να αναχαιτήσει την πορεία του “Morning Glory”.

Περισσότερα στο Newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε