Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Θρίλερ χωρίς τέλος στην Ανταρκτική! «Κολλημένο» στους πάγους το ρωσικό πλοίο

Θρίλερ χωρίς τέλος στην Ανταρκτική! «Κολλημένο» στους πάγους το ρωσικό πλοίο

Αλλαγή χρόνο «κολλημένοι» στη… μέση του πουθενά θα κάνουν οι 74 επιβάτες του ρωσικού ερευνητικού πλοίου, που εδώ και μια εβδομάδα είναι παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής.

Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν, αφού Πρωτοχρονιά με τα δικά τους πρόσωπα δε θα κάνουν, είναι να φτιάξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο καιρός για να μπορέσουν να φτάσουν σωστικά ελικόπτερα και να τους απεγκλωβίσουν.

Οι 74 άνθρωποι που επιβαίνουν στο MV Akademik Shokalskiy έχουν παγιδευτεί στους πάγους από τις 24 Δεκεμβρίου. Το πλοίο βρίσκεται περίπου 2.800 χιλιόμετρα νότια του Χόμπαρτ της Ταζμανίας

Όλες οι προσπάθειες για την προσέγγιση του πλοίου έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει και οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι έχει παρθεί η απόφαση να ανασύρουν τους επιβάτες, αφήνοντας πίσω μόνο ορισμένα μέλη του πληρώματος.

Ο επικεφαλής της αποστολής, Κρις Τέρνι, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η ορατότητα έχει βελτιωθεί, ωστόσο δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης. «Κοιμηθήκαμε λίγες ώρες. Νιώθουμε καλύτερα. Καλά νέα: η ορατότητα βελτιώνεται στον ορίζοντα. Η ένταση του αέρα έχει μειωθεί. Πρωινό», έγραψε ο Τέρνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γύρισε πίσω το παγοθραυστικό – Μένει κολλημένο στον πάγο της Ανταρκτικής το ρωσικό πλοίο

Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Χάρι στην Ανταρκτική

Επιταχύνεται ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, σύμφωνα με έρευνες 

 

Εδώ είναι το πιο κρύο σημείο του πλανήτη! Έχει -93C! – ΦΩΤΟ

Αυτό είναι το παγόβουνο που αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική και προκαλεί… τρόμο! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε