Site icon NewsIT

Telegram για σύλληψη Πάβελ Ντούροφ: «Δεν έχει τίποτα να κρύψει – Παράλογο να κατηγορείται για καταχρήσεις»

26.08.2024 | 06:28
Telegram για σύλληψη Πάβελ Ντούροφ: «Δεν έχει τίποτα να κρύψει – Παράλογο να κατηγορείται για καταχρήσεις»

FILE PHOTO: Founder and CEO of Telegram Pavel Durov delivers a keynote speech during the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 23, 2016. REUTERS/Albert Gea/File Photo

Το πρώτο «μήνυμα» για τη σύλληψη του 39χρονου δισεκατομμυριούχου Πάβελ Ντούροφ στο Παρίσι έστειλε το Telegram.

«Δεν έχει τίποτα να κρύψει» διαβεβαίωσε χθες,  Κυριακή (25.08.24) το Telegram για τον ιδρυτή του Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για διάφορα αδικήματα μέσω της πλατφόρμα.

«Το Telegram τηρεί τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο έλεγχος του περιεχομένου συμμορφώνεται προς τους κανόνες του τομέα», σημείωσε το Telegram, που έχει εγκαταστήσει την έδρα της στο Ντουμπάι, μέσω του καναλιού της και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Πάβελ Ντούροφ δεν έχει τίποτε να κρύψει και ταξιδεύει συχνά στην Ευρώπη», συνέχισε.

«Είναι παράλογο να διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως μια πλατφόρμα, ή ο ιδιοκτήτης της, ευθύνεται για καταχρήσεις» των δυνατοτήτων που παρέχονται μέσω αυτής, επέμεινε.

Στη Γαλλία η δικαιοσύνη κατηγορεί το Telegram ότι δεν ενεργεί για να εμποδίσει τους χρήστες του να εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα για παράνομες ενέργειες, όπως απάτη, διακίνηση ναρκωτικών, διαδικτυακή παρενόχληση, οργανωμένο έγκλημα, ακόμη και εξύμνηση της τρομοκρατίας. Και αυτό κυρίως λόγω έλλειψης ρυθμιστικών κανόνων και συνεργασίας με τις αρχές.

Το Telegram χρηματοδοτούνταν πλήρως από τον Ντούροφ ως το 2018. Η πλατφόρμα, που μετρά περίπου 50 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους, έκανε άνοιγμα στις διαφημίσεις το 2021, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Το 2022 δημιούργησε σύστημα premium συνδρομής.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version