Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τέσσερις ομογενείς στη νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας

Η νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας
Η νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας, μετά την ορκομωσία. Πηγή: Reuters

Τέσσερις ομογενείς εκλέχθηκαν στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ.

Ο Νικόλας Βαρβαρής, ο οποίος κέρδισε την έδρα Μπάρτον της Νέας Νότιας Ουαλίας, είναι η νέα ελληνική παρουσία στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Αντιθέτως, η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, Σόφη Πανοπούλου-Μιραμπέλα, έμεινε τελικά εκτός Βουλής, αφού έχασε την έδρα του Ίντι από την ανεξάρτητη, Κάθι Μαγκούαν.

Έτσι, στη νέα Βουλή υπάρχουν τέσσερις ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές: η Μαρία Βαμβακινού, βουλευτής του Εργατικού κόμματος, ο Νικόλας Βαρβαρής, βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, ο φιλελεύθερος γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, που ανέλαβε και αναπληρωτής Θησαυροφύλακας και ο ανεξάρτητος γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών.

«Και τώρα δουλειά». Με αυτό το σύνθημα, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Άμποτ, κάλεσε τους υπουργούς του «να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά» και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι των ψηφοφόρων.

Ο Άμποτ δέχεται επικρίσεις, γιατί δεν συμπεριέλαβε πολλές γυναίκες στην κυβέρνησή του και γιατί κατήργησε το υπουργείο Πολυπολιτισμού, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Ο Άμποτ ορκίστηκε σήμερα ο 28ος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δέκα μέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο και, στη συνέχεια, ορκίστηκε η κυβέρνησή του, που αποτελείται από 42 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Ο νέος πρωθυπουργός τόνισε πως οι πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι να καταργήσει το νόμο για τους φόρους των ρύπων και να ληφθούν δρακόντεια μέτρα, για να μην ξαναπεράσουν στα αυστραλιανά χωρικά ύδατα πλοιάρια με αιτούντες άσυλο από την Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθανάσιος Συνοδινός: Γιατί δεν έγινε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας

Τα πολλά “πρόσωπα” του νέου Αυστραλού πρωθυπουργού

Angelina Jolie: Μετακόμισε στην Αυστραλία! Φωτογραφίες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε