Πέμπτη, 29 Αυγ.
28oC Αθήνα

Tiktok: Η απάντηση στο «brat» καλοκαίρι – Τι σημαίνει η viral φράση «very demure, very mindful»

Tiktok: Η απάντηση στο «brat» καλοκαίρι – Τι σημαίνει η viral φράση «very demure, very mindful»

Αν η viral φράση «brat» περιέγραφε το φετινό καλοκαίρι δίνοντάς του άγρια και ανέμελη όψη, τότε το φθινόπωρο έχει μία «πολύ ταπεινή και πολύ προσεκτική» αύρα, σύμφωνα με το Tiktok.

Όλα ξεκίνησαν από την Τζουλς Λεμπρόν, την τρανς γυναίκα που δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok νωρίτερα αυτό το μήνα σχετικά με τη λιτή ενδυμασία της και το προσεκτικό μακιγιάζ της για δουλειά, το οποίο σε ένα βράδυ έγινε viral. «Βλέπετε πώς κάνω το μακιγιάζ μου στη δουλειά; Πολύ ταπεινή, πολύ προσεκτική» (Very demure, very mindful), ακούγεται να λέει η ίδια.

Στόχος της Τζουλς Λεμπρόν ήταν να συμβουλεύσει τους followers της πώς να εμφανίζονται «πολύ ταπεινοί, πολύ προσεκτικοί» σε διάφορες καταστάσεις στη ζωή τους.

Η φράση πλέον έχει λάβει μία σατιρική χροιά με πολλές διασημότητες να διακωμωδούν με τον δικό τους «ταπεινό και προσεκτικό» τρόπο διάφορες στιγμές της καθημερινότητας.

«Demure» σημαίνει σεμνός, σεμνότυφος ή μετριόφρων, ενώ «mindful» προσεκτικός και επιμελής. Πρόκειται για το αντίθετο του «brat summer» που έγινε viral στην αρχή του καλοκαιριού και μας καλούσε να αφήσουμε ελεύθερη την άγρια πλευρά του εαυτού μας.

@joolieannie #fyp #demure  original sound – Jools Lebron

Η Jools Lebron, μετά τον χαμό που προκάλεσε με το βίντεό της, παραιτήθηκε από τη δουλειά της. Μάλιστα, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Jimmy Kimmel και αποκάλυψε ότι έλαβε τόσα χρήματα που πλέον μπορεί να πληρώσει τη φυλομετάβασή της.

Τα βίντεο των διασήμων

Μεγάλοι αστέρες του Hollywood και όχι μόνο, με αφορμή τη viral φράση, έβγαλαν χιουμοριστικά βίντεο χρησιμοποιώντας τη.

@indiewire

 

♬ original sound – IndieWire

Η Lindsay Lohan και η Jamie Lee Curtis.

@jlo

Very demure … very mindful

original sound – JLO

Η Jennifer Lopez.

@buzzfeed You see how the cast of Emily In Paris showed up to the carpet? Very DEMURE and very MINDFUL! #EmilyInParis #Demure  original sound – BuzzFeed

Το cast του Emily in Paris και η Lily Collins.

@ash_kholm VERY Demure @Khloé Kardashian @Jools Lebron @Dimitri Giannetos #verydemure original sound – Ash K HOLM

Η Khloe Kardashian, ο κομμωτής και η μακιγιέρ της.

@livieshq very demure @Olivia Rodrigo, very mindful #OliviaRodrigo #GUTSWorldTour #GUTS #demure riginal sound – Jools Lebron

Η Olivia Rodrigo.

@iansomerhalder Bottle signing prep. Very Demure, Very mindful @Jools Lebron  original sound – Ian Somerhalder

Ο Ian Somerhalder.

Ακόμη και ο επίσημος λογαριασμός της NASA στο Instagram βρήκε αφορμή και έκανε μία ανάρτηση πολύ «demure» και πολύ «mindful».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA Earth (@nasaearth)

Τι είναι το «brat summer»

Από την άλλη μεριά υπάρχει η φράση «brat summer» που κατέκλυσε το ίντερνετ και κυριάρχησε και αυτή στο Tiktok. Η φράση παραπέμπει στον «άγριο» χαρακτήρα κάποιου, που ζει στα άκρα, του αρέσουν τα πάρτι και γενικά είναι το τελείως αντίθετο του «ταπεινού».

Το «brat» προέκυψε από την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της τραγουδίστριας Charli xcx, η οποία πρεσβεύει ακριβώς αυτό το πρότυπο ανθρώπου. 

Από τότε που κυκλοφόρησε το στούντιο άλμπουμ στις 7 Ιουνίου, η αισθητική του «brat» (συμπεριλαμβανομένης της γραμματοσειράς Arial με την υπογραφή του) είναι φαινομενικά παντού, από slime green trade μέχρι καμπάνιες μάρκετινγκ.

Το χορευτικό ποπ άλμπουμ αγγίζει το Von Dutch και τη γυναικεία ζωή  και έχει εμπνεύσει τους χορούς, τα memes και τις τάσεις της μόδας του TikTok, οδηγώντας τους πολύ διαδικτυακούς θαυμαστές να επινοήσουν έναν νέο όρο: «brat summer».

Οι θαυμαστές της Charli xcx ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από το ξεχωριστό αλλά μινιμαλιστικό εξώφυλλο του άλμπουμ: «brat» γραμμένο με γραμματοσειρά χαμηλής ανάλυσης σε πράσινο φόντο.

Ενώ η λέξη «brat» συνήθως προκαλεί συναισθήματα άγχους στο γυμνάσιο, το καλοκαίρι του ανδρικού μαθητή έχει να κάνει με την αποδοχή των ατέλειών σας ενώ αγκαλιάζετε το χάος.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram στις 8 Ιουνίου, ο Charli XCX περιέγραψε το ήθος του άλμπουμ του «brat» ως «εγώ, τα ελαττώματά μου, τα λάθη μου, ο εγωισμός μου όλα σε ένα».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charli (@charli_xcx)

Με την ακατάστατη, ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα του, το τρελό καλοκαίρι δανείζεται στοιχεία από άλλες παρόμοιες τάσεις του TikTok, όπως το καλοκαίρι για τα άγρια ​​κορίτσια.

@charlixcx

 

360 – Charli xcx

Ο viral χορός «Apple»

Μέσα στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και το απόλυτο hit του φετινού καλοκαιριού με τίτλο «Apple». Όπως συνηθίζεται, ένας χορός έγινε viral στο Tiktok με μουσική υπόκρουση το συγκεκριμένο τραγούδι. 

Και πάλι, πολλές διασημότητες έκαναν το challenge και χόρεψαν τον χορό του trend με τον δικό τους τρόπο.

@charlixcx epic choreo moment incoming on sweat tour ! @Troye Sivan @terrencefoconnor  Apple – Charli xcx

Η τραγουδίστρια Charli xcx και ο επίσης τραγουδιστής και φίλος της, Troye Sivan.

@brookeshieldsofficial My girls keep telling me its a brat summer @Charli XCX Apple – Charli xcx

Η Brooke Shields.

@camimendes

the glitches are so brat

♬ Apple – Charli xcx

Η ηθοποιός Camilla Mendes.

@itzyofficial #ITZY #MIDZY #RYUJIN #류진 Apple – Charli xcx

@enhypen #SUNOO #ENHYPEN Apple – Charli xcx

Η Ryunjin και ο Sunoo, μέλη των Kpop γκρουπ Itzy και Enhypen, αντίστοιχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις