Site icon NewsIT

Tim Walz: Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Xάρις, βετεράνος της Εθνικής Φρουράς και πρώην δάσκαλος

06.08.2024 | 17:40
Tim Walz: Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Xάρις, βετεράνος της Εθνικής Φρουράς και πρώην δάσκαλος

FILE PHOTO: Minnesota Governor Tim Walz speaks in St. Paul, Minnesota, U.S. April 20, 2021 after the verdicts in the trial of Derek Chauvin, the former Minneapolis policeman found guilty of killing George Floyd, a Black man, in Minneapolis. REUTERS/Eric Miller/File Photo

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Tim Walz, είναι τελικά το πρόσωπο που επιλέχθηκε από την Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Έμπειρος κυβερνήτης και πρώην δάσκαλος, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Tim Walz, θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Κάμαλα Χάρις, η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που φιλοδοξεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να διαδεχθεί τον Τζον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» να συμμετάσχω ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, δήλωσε ο Γουόλς, υποσχόμενος ότι «θα τα δώσω όλα».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα την Τρίτη.

Αλλά ποιος είναι ο Tim Walz;

Γεννημένος στις 6 Απριλίου 1964, πρώην εκπαιδευτικός, βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του Στρατού, ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Επιλέγοντας τον Walz, η Κάμαλα Χάρις «επενδύει» σε έναν κυβερνήτη, βετεράνο και πρώην δάσκαλο για να απευθυνθεί στους λευκούς ψηφοφόρους.

Πριν λίγες ημέρες, ο Walz αποκάλεσε τον Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς, ως «περίεργους μάγκες (weird)».

Ο πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου κέρδισε την προσοχή των Δημοκρατικών για την ικανότητά του να καταφέρνει «ρητορικά χτυπήματα» στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς, χωρίς να φαίνεται επιθετικός.

Ο Walz προασπιζόταν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα επέδειξε και συντηρητικές τάσεις, κατά το παρελθόν – όταν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των αγροτών και στήριξε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Γουόλς, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

φωτογραφία: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version