Σάββατο, 28 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Το 1 δισ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει η αξία των επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Το 1 δισ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει η αξία των επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Την εκτίμηση ότι, η αξία των επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης και της εταιρείας Global Capital Advisors Management (GCAM).

“Το πρώτο βήμα (της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) έγινε με την εταιρεία Al Dahra” ανέφερε ο κ. Ντάσιτς και πρόσθεσε ότι, στη συνέχεια, “ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη συμφωνία με την Etihad (Airways) και σήμερα υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία (με την GCAM)”.

Η αξία των προαναφερόμενων συμφωνιών διαμορφώνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και θα μπορούσε να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, είπε ο κ. Ντάσιτς. Πρόσθεσε δε, ότι οι εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν σε διάφορους τομείς της σερβικής οικονομίας.

Η συμφωνία συνεργασίας με την GCAM προβλέπει επενδύσεις στη βιομηχανία υποδομών και κατασκευών της Σερβίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα συσταθεί κοινή εταιρεία από την κυβέρνηση και την GCAM που θα χρηματοδοτήσει και θα αναπτύξει βιομηχανικά έργα και έργα υποδομών στη Σερβία.

Την περασμένη εβδομάδα, η σερβική κυβέρνηση και η Jat Airways υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Etihad, με την οποία ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέκτησε το 49% των μετοχών του σερβικού αερομεταφορέα.

Τον περασμένο Απρίλιο, η αγροβιομηχανική εταιρεία Al Dahra υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη σερβική κυβέρνηση, η οποία προβλέπει – μεταξύ άλλων – την υλοποίηση επενδύσεων σε νέα ποταμόπλοια και νέο λιμένα στον Δούναβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σερβία: Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Κανείς δεν χάνεται! Ο Στρος Καν γίνεται σύμβουλος στη σερβική κυβέρνηση

Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο Ντάσιτς

“Στις 31 Ιανουαρίου ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματέυσεις για τη Σερβία”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε