Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν για την επιδρομή στο Κασμίρ

Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν για την επιδρομή στο Κασμίρ

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι περίπου 20 μαχητές, μαζί με άλλους που φορούσαν πακιστανικές στρατιωτικές στολές, πραγματοποίησαν τη σημερινή επίθεση εναντίον ενός φυλακίου του ινδικού στρατού στο Κασμίρ.

Πέντε ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο Πουντς, μια από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί από το 2003 που οι δύο χώρες συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός.

“Η ενέδρα στήθηκε από περίπου 20 βαριά οπλισμένους τρομοκράτες μαζί με άλλους που φορούσαν στολές του πακιστανικού στρατού”, δήλωσε προς το κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας Α. Κ. Άντονι.

Το Νέο Δελχί “διαμαρτυρήθηκε έντονα” στην πακιστανική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού, πρόσθεσε ο υπουργός. Το Πακιστάν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Από την πλευρά του, το Πακιστάν απέρριψε ως “αβάσιμες και αστήρικτες” τις κατηγορίες και δήλωσε πως είναι προσηλωμένο στις υποσχέσεις του για κατάπαυση του πυρός και πως θέλει να επαναλάβει σύντομα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ινδία.

“Οι στρατιωτικές αρχές μας επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα ένα τέτοιο επεισόδιο”, αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. “Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και αστήρικτες”.

“Το Πακιστάν είναι προσηλωμένο σε μια εποικοδομητική, βιώσιμη και προσανατολισμένη σε αποτελέσματα διαδικασία με την Ινδία και προσβλέπει σε μια σύντομη επανάληψη της διαδικασίας του διαλόγου”, προσθέτει το πακιστανικό υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεα ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ – 5 νεκροί ινδοί στρατιώτες

Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο της Ινδίας

Καταδικάστηκε 57χρονος Ινδός για τον βιασμό 7χρονης μαθήτριας

Συνελήφθη η διευθύντρια του σχολείου όπου 23 μαθητές πέθαναν από δηλητηρίαση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε