Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Το Spiegel “έντυσε” τη Μέρκελ αυτοκράτειρα και μετά τη… “στόλισε”

Το Spiegel “έντυσε” τη Μέρκελ αυτοκράτειρα και μετά τη… “στόλισε”

Καταπέλτης κατά της Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν από τις εκλογές στη Γερμανία είναι το περιοδικό Spiegel. Στο εξώφυλλό του την εμφανίζει σαν αυτοκράτειρα και μέσα την περνάει… γενεές 14!

Ο Spiegel χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τη Μέρκελ αλαζόνα και αυταρχική, που ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα χαλιναγωγήσει τους ψηφοφόρους και πως θα αποφύγει να μιλήσει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Σε αυτή την καμπάνια, η Μέρκελ έχει μόνο ένα μήνυμα: Μέρκελ – Spiegel

«Μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, η υποβάθμιση των προβλημάτων και η προστασία του εκλογικού σώματος είναι από τις προτεραιότητες της Μέρκελ. Αν και η 22α Σεπτεμβρίου έχει σχεδόν φτάσει, είναι εκπληκτικό πόσα λίγα δείχνουν πως εκείνη την ημέρα η Γερμανία έχει εθνικές εκλογές. Και αυτό οφείλεται στην καγκελάριο.

Ποτέ άλλοτε Γερμανός καγκελάριος δεν είχε καταφέρει να κρατήσει… ατάραχο το εκλογικό σώμα πριν από τις εκλογές όσο αποτελεσματικά το έκανε η Μέρκελ. Αντί να μιλάει με τους πολίτες σχετικά με το που θέλει να οδηγήσει τη χώρα, η Μέρκελ συμπεριφέρεται στους ψηφοφόρους σα να είναι παιδιά, τα οποία πρέπει μόνο να εμπιστευτούν τη μητέρα που πάντα ξέρει καλύτερα».

«Στα χρόνια της εξουσίας της, η Μέρκελ απέκτησε τόση αυτοπεποίθηση που κάποιες φορές έφτασε στην αλαζονεία», συνεχίζει το κείμενο. «Κανένας άλλος καγκελάριος δεν ήταν τόσο ισχυρός στον 8ο χρόνο της θητείας του».

Το 2005 (πριν βγει για πρώτη φορά) μιλούσε για τις δυσκολίες που έρχονταν. Τώρα μιλά μόνο για το πόσο καλά τα πάει η Γερμανία

«Μόλις η Μέρκελ βρεθεί στη σκηνή, ρίχνει μία ματιά στο κοινό – το βλέμμα του επαγγελματία – προσπαθώντας να δει αν την παρακολουθούν και σκανάροντας για αριστεριστές που πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μετά υψώνει το χέρι και χαιρετά, μία χειρονομία που στην αυτοκρατορική της απλότητα, θυμίζει τη βασίλισσα της Βρετανίας».


«Η καμπάνια της δεν έχει να κάνει με διαφωνίες. Δε θέλει να μιλήσει για τον κατώτατο μισθό ή το μέλλον της Ευρώπης. Το μήνυμά της είναι καθησυχαστικό: αν με ψηφίσετε, θα έχετε περισσότερα καλά χρόνια. Και τίποτα δεν το αποτυπώνει καλύτερα αυτό από τη γιγαντιαία αφίσα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, τη γνωστή χειρονομία της Μέρκελ που ενώνει τα χέρια της (διαμάντι Μέρκελ την αποκαλούν) και το σύνθημα: το μέλλον της Γερμανίας είναι σε καλά χέρια», συνεχίζει ο συντάκτης.

Είναι σκληρή πολιτικός και απαιτεί θυσίες από άλλους. Αλλά με τους Γερμανούς δεν κάνει το ίδιο – Spiegel

Ακόμη ένα περιστατικό που αποκαλύπτει την αλαζονεία της Μέρκελ είναι ό,τι ακολούθησε τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ.
Όπως γράφει το Spiegel, έστειλε τον εκπρόσωπό της Ρόναλντ Ποφάλα να πει ότι όλες οι κατηγορίες έχουν καταπέσει και ανάγκασε ακόμη και τον σύμμαχό της (επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών) Χορστ Ζέεχοφερ να δηλώσει πως «κατά τη γνώμη μου, τίποτα δεν έχει επαρκώς αποσαφηνιστεί ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία: Ανεβαίνει το SPD αλλά η Μέρκελ είναι… άπιαστη!

Το… άγνωστο πρόσωπο της Μέρκελ – Όσα δεν γνωρίζαμε για την καγκελάριο

Financial Times: Οι εκλογές τελειώνουν τη ”βασιλεία” της Μέρκελ

Πριν τη Μέρκελ βγήκαν οι… χορεύτριες (ΦΩΤΟ)

Ομογενής σε Μέρκελ: Γιατί δεν είσαι γενναιόδωρη με τις χώρες σε κρίση;

Ο διάλογος της Μέρκελ με Ελληνίδα – “Από εσάς εξαρτάται πόσο ακόμα θα σας στηρίζουμε”

Αποκάλυψη BILD: Εκβιάζουν τον αντίπαλο της Μέρκελ με μία “ανασφάλιστη” οικιακή βοηθό

Κάμερον σε Μέρκελ: Σήκω! Μου πήρες την θέση! ΦΩΤΟ

Μπροστά η Μέρκελ και σε νέα δημοσκόπηση

Η Μέρκελ έγινε… application!

Όταν ο Πούτιν “σκέπασε” τη Μέρκελ για να μην κρυώνει (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε