Κυριακή, 6 Οκτ.
24oC Αθήνα

To Ισραήλ δίνει στη δημοσιότητα νέα ντοκουμέντα από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023

To Ισραήλ δίνει στη δημοσιότητα νέα ντοκουμέντα από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023
REUTERS

Στη δημοσιότητα δίνουν σήμερα, Κυριακή (06.10.24) οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), νέα ντοκουμέντα από τη φονική επίθεση στη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους. 

«Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μία βίαιη επίθεση στο Ισραήλ» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση οι IDF. 

Σύμφωνα με το στρατό του Ισραήλ «οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της».

«Οι μάχες κορυφώθηκαν σε αρκετούς οικισμούς και κιμπούτς, όπως το Ερέζ, το Ουρίμ, το Ρεΐμ, το Μπεερί, το Αλουμίμ και το Ναχάλ Οζ», συμπλήρωσαν.

Βίντεο από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο κιμπούτς Ρεΐμ:

Όπως ανέφεραν οι IDF: «Στο κιμπούτζ Ρεΐμ, κατά τη διάρκεια μιας ηρωικής σύγκρουσης, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες, έχασαν τη ζωή τους ο διοικητής της Μονάδας 888, συνταγματάρχης Ρόι Γιοσέφ Λεβί, και ο επικεφαλής του λόχου εκπαίδευσης της μονάδας, λοχαγός Γιοτάμ Μπεν Μπαστ».

Βίντεο από το κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σντερότ:

Κατασχέθηκαν 1.250 πύραυλοι και ρουκέτες 

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Ισραηλινές Δυνάμεις σε έναν απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες από αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα.

Σε αυτό το διάστημα οι IDF έχουν κατασχέσει περίπου 70.000 αντικείμενα εχθρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.250 αντιαρματικών πυραύλων και RPG, καθώς και περίπου 4.500 εκρηκτικών μηχανισμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις