Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τον σκότωσαν γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Τον σκότωσαν γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Έγκλημα μίσους χαρακτηρίζει η αστυνομία τη δολοφονία ενός 32χρονου άνδρα στο Γκρίνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης. Κίνητρο των δραστών η αντίθεσή τους με τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Πρόκειται για το 22ο έγκλημα μίσους στη Νέα Υόρκη το 2013. Η επίθεση στον άτυχο Μαρκ Κάρσον σημειώθηκε την Παρασκευή στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, την πόλη από όπου ξεκίνησαν τα πρώτα κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Πολίτες δημιούργησαν ένα «ιερό» την Κυριακή στη μνήμη του Κάρσον, αφήνοντας κάρτες, κεριά και λουλούδια, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. «Υποτίθεται ότι εδώ είναι το μέρος όπου θεωρείται αποδεκτό να είσαι ομοφυλόφιλος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας περαστικός.

«Είναι σαφές ότι το θύμα δέχτηκε την επίθεση μόνο και μόνο επειδή θεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλος», δήλωσε ο Αστυνομικός Επίτροπος, Ρέιμοντ Κέλι. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Το θύμα δεν έκανε τίποτα ώστε να ανταγωνιστεί ή να υποκινήσει τον ένοπλο».

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν λίγο αργότερα τον Έλιοτ Μοράλες, 33 ετών, ο οποίος θεωρείται κύριος ύποπτος για την επίθεση και κατηγορείται για τη στυγνή δολοφονία του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφιλόξενη για τους γκέι η Ευρώπη – Αποκαλυπτική έρευνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ομοφοβίας

Ποιες είναι οι χειρότερες χώρες του κόσμου για τους ομοφυλόφιλους

Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων (και) με υπογραφή Ολάντ

Νόμιμοι και στη Μινεσότα οι gay γάμοι

Γαλλία: Νόμος του κράτους ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

Γέμισε διαδηλωτές το Παρίσι κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων – ΦΩΤΟ

Προέταξαν τα στήθη τους (κυριολεκτικά) υπέρ των gay (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε