Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Αντικαταστάθηκε ο Σέρβος πρέσβης επειδή έκανε δηλώσεις για τα γεγονότα στη χώρα

Τουρκία: Αντικαταστάθηκε ο Σέρβος πρέσβης επειδή έκανε δηλώσεις για τα γεγονότα στη χώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβαν Μρκιτς, αντικατέστησε τον πρέσβη της Σερβίας στην Τουρκία, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, επειδή παραβίασε το νόμο του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει του οποίου απαγορεύεται στους πρέσβεις να κάνουν δηλώσεις σε σερβικά ΜΜΕ.

Ο κ. Σπασόγιεβιτς είχε ανακληθεί πριν από μερικούς μήνες, αλλά μετά από προσωπικό του αίτημα, τού δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνει στην Τουρκία έως το τέλος Ιουνίου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, ανέφεραν από το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, ο κ. Σπασόγιεβιτς σχολίασε τις εξελίξεις στην Τουρκία με δηλώσεις του στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό B92 και στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας (RTS) και συνέχισε να το κάνει, αν και προειδοποιήθηκε ότι παραβιάζει το νόμο.

Ο Σέρβος πρέσβης περιέγραψε την κατάσταση στην Τουρκία και έδωσε πληροφορίες για τους υπηκόους της Σερβίας που εργάζονται ή βρίσκονται στη χώρα, που πλήττεται τις τελευταίες μέρες από κύμα διαδηλώσεων και επεισοδίων.

Ο κ. Σπασόγιεβιτς αρνήθηκε να σχολιάσει στον τηλεοπτικό σταθμό B92 την αντικατάστασή του μέχρι να ενημερωθεί επίσημα, αλλά είπε ότι, με βάση τις ισχύουσες ρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μρκιτς έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση ως πρέσβης να κάνει δηλώσεις σε έκτακτες καταστάσεις και όταν τίθεται ζήτημα ασφάλειας πολιτών της Σερβίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή της σύλληψης του Έλληνα Γιώργου Ιατρίδη στην Τουρκία

Συνέλαβαν Έλληνα στα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης

Παραδώσαμε Κούρδο στην Τουρκία – Τον έδωσε η αντιτρομοκρατική;

Σεϊντά Σουνγκούρ: Αυτή είναι η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα, σύμβολο της τουρκικής εξέγερσης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε