Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τουρκία: Νέο video σοκ από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό διαδηλωτή στο κεφάλι

Τουρκία: Νέο video σοκ από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό διαδηλωτή στο κεφάλι

Είναι ένα νέο video από τον τραυματισμό του Ετχμέμ Σαρισουλούκ, ενός νεαρού ακτιβιστή που μετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα. Αστυνομικός τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Το περιστατικό έγινε την 1η Ιουνίου στην Άγκυρα.

Το video που σαρώνει το διαδίκτυο δείχνει έναν αστυνομικό να κλωτσά διαδηλωτή και στη συνέχεια, μέσα στο πλήθος, να σηκώνει το πιστόλι του και να πυροβολεί τον 27χρονο στο κεφάλι.
Ο νεαρός άνδρας πέφτει στο έδαφος και άλλοι μαζεύονται γύρω του, φωνάζοντας για βοήθεια. Ο αστυνομικός τρέχει προς την κατεύθυνση που βρίσκονται άλλοι συνάδελφοί του.

Ακτιβιστές που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, του είχαν πει πως ο Σαρισουλούκ είχε πεθάνει.
Ο δικηγόρος του όμως δήλωσε πως ο νεαρός διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Περιμένουμε άσχημα νέα από στιγμή σε στιγμή. Ο εγκέφαλος και η καρδιά του δουλεύουν, τα υπόλοιπα όργανα, όμως, εξασθενούν», είπε ο Καζίμ Μπαϊρακτάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet ο δημόσιος κατήγορος απαίτησε να του γνωστοποιηθεί το όνομα του αστυνομικού. Αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να το δώσει!

Ένας βετεράνος στρατιωτικός δήλωσε πως άκουσε τον πυροβολισμό και γύρισε το κεφάλι του να δει τι συμβαίνει, γράφει η Milliyet. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αστυνομικός πυροβόλησε αρκετές φορές προς το πλήθος. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έξι ή επτά φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αγρίεψε” ο Ερντογάν – Έστειλε τις ειδικές δυνάμεις να “καθαρίσουν” την Ταξίμ – Επιχείρηση της αστυνομίας και επεισόδια τώρα

Νεκρός Τούρκος αστυνομικός σε διαδήλωση στα Άδανα

Η στιγμή που πυροβολείται στο κεφάλι ο τρίτος νεκρός της Τουρκίας; Video σοκ σαρώνει στο διαδίκτυο – Νέες διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα

Ακόμη ένα video σοκ από την Τουρκία

“Υπάρχει και τρίτος νεκρός!” είπαν οι διαδηλωτές στον Τούρκο αντιπρόεδρο

Το τελευταίο μήνυμα στο Facebook του 22χρονου που έπεσε νεκρός στην Τουρκία: «Θα πεθάνω προσπαθώντας να σώσω τη χώρα μου»

Και δεύτερος νεκρός στην Τουρκία – Τέταρτη νύχτα ταραχών – Ερντογάν σε διαδηλωτές: Είστε τρομοκράτες!

Τουρκία: Έρωτας στις μέρες της εξέγερσης!

Νέα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη – Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το γραφείο του Ερντογάν – Ζητούν την παραίτησή του

Νεκρός ένας 20χρονος διαδηλωτής στην Κωνσταντινούπολη – Ερντογάν προς το εξωτερικό: “Να κοιτάζετε την δουλειά σας”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε