Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Πυροβόλησαν διαδηλωτή στο κεφάλι με αληθινές σφαίρες – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

ΦΩΤΟ TWITTER - Yasar Aral ‏@SeattleLightBL
ΦΩΤΟ TWITTER - Yasar Aral ‏@SeattleLightBL

Βίντεο που σαρώνουν στο διαδίκτυο, δείχνουν τη στιγμή που ένας διαδηλωτής δέχεται τα πυρά της αστυνομίας, κατά τις βίαιες συγκρούσεις που έγιναν νωρίτερα στη συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη τραγωδία των ορυχείων της Σόμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το βίντεο-ντοκουμέντο, που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, είναι από κάμερα ασφαλείας κοντινού καταστήματος και οι πληροφορίες λένε πως τα πυρά που δέχεται ο διαδηλωτής, Uğur Kurt, από την αστυνομία είναι πραγματικά.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι και μάλιστα δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ένταση, ωστόσο ο άτυχος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δέχεται τα πυρά των αστυνομικών και πέφτει στο έδαφος.

Σημειώνουμε πως συνήθως οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες σε τέτοια περιστατικά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση φέρονται να χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες, όπως αναφέρεται εκτενώς σε Twitter και Facebook από αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει πως αντέδρασε όταν οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα θωρακισμένο όχημα.
Φωτό - Twitter - bilişim işçileri ‏@bicda
Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Οκμεϊντάνι, στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο ενός 15χρονου σε προηγούμενες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για αμέλεια στο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα που στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρακωρύχους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Russia Today.
Φωτό - Twitter - Kgthetweet ‏@Kgthetweet
Φωτό - Twitter - Yasar Aral ‏@SeattleLightBL
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι απάντησαν με βόμβες Μολότοφ.

Μετά το δυστύχημα στη Σόμα, τη χειρότερη βιομηχανική καταστροφή που έχει συμβεί στη χώρα, η τουρκική κυβέρνηση του AKP και η εταιρεία του ορυχείου, η Soma Komur Isletmeleri, κατηγορούνται από ένα τμήμα του πληθυσμού και των αρθρογράφων ότι είχαν παραμελήσει τα μέτρα ασφαλείας στο ανθρακωρυχείο.

Υπενθυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν πέντε ανώτερα στελέχη της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ορυχείου στην Τουρκία, όπου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα με 301 νεκρούς, με την κατηγορία της δολοφονίας εξ αμελείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Τούρκοι απειλούσαν δημοσιογράφο του Der Spiegel: “Θα σου κόψουμε τον λαιμό”

Τραγωδία Σόμα: Θρήνος από το Καμπ Νου ως την Κωνσταντινούπολη

Διαδηλώσεις σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη για τους ανθρακωρύχους

Hurriyet για Αγιά Σοφιά: “Ντροπή σας! Πώς θα νιώθαμε αν τζαμί μετατρεπόταν σε χριστιανική εκκλησία;”

Τα …tablet του Βυζαντίου! Απίστευτη ανακάλυψη στην Κωνσταντινούπολη!

Τουρκία: Νέα επεισόδια στη Σόμα – 24 συλλήψεις για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο

Ντροπή! Έριξαν χημικά ακόμη και σε μικρά παιδιά – Σοκαριστικές φωτογραφίες από τα άγρια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη για την Πρωτομαγιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε