Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τραγωδία στη Μόσχα, 38 νεκροί από φωτιά σε ψυχιατρική κλινική

ΦΩΤΟ: rt.com / mchs.gov.ru
ΦΩΤΟ: rt.com / mchs.gov.ru

Ανείπωτη τραγωδία σε ψυχιατρική κλινική στα περίχωρα της Μόσχας, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής ξέσπασε – από άγνωστη ακόμα αιτία – φωτιά, προκαλώντας το θάνατο 38 ανθρώπων.

Η φωτιά ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα)

στη στέγη του μονώροφου κτιρίου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την κλινική, που βρίσκεται στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας και όπου φιλοξενούνταν 41 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι και νοσηλευτές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο άλλοι μιλούν για βραχυκύκλωμα και άλλοι για ανεπαρκές σύστημα κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες των ρωσικών αρχών κάνουν λόγο για 38 νεκρούς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ όλοι κοιμούνταν.
Μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν έως τις 07.00 το πρωί 12 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στην κλινική.
Πολλοί βρέθηκαν νεκροί στα κρεβάτια τους, άλλοι δηλητηριάστηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν έξω. Τέσσερις βρέθηκαν νεκροί κοντά στην έξοδο του νοσοκομείου κι άλλοι στις πτέρυγες. Μερικοί ασθενείς κατά τα φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα παράθυρα.

Μια νοσοκόμα κατάφερε να σωθεί και να βγάλει από το φλεγόμενο κτίριο και δυο ασθενείς. Όπως είπε, την ξύπνησε ο συναγερμός και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα.

Το κτίριο κάηκε ολοσχερώς.

Στην ψυχιατρική κλινική νοσηλεύονταν ασθενείς με ψυχώσεις, αλκοολικοί, ναρκομανείς ακόμη και ασθενείς με σχιζοφρένεια.
Τα περισσότερα θύματα δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν λόγω των ισχυρών φαρμάκων που λάμβαναν, ενώ στα παράθυρα της κλινικής είχαν μπάρες για να αποτρέπονται προσπάθειες απόδρασης.

Επιθεώρηση που είχε γίνει στην κλινική τον Αύγουστο του 2012 δεν είχε δείξει ανεπάρκειες.

Οι φωτιές σε κρατικά ιδρύματα στη Ρωσία, όπως νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης, γηροκομεία και άσυλα ανιάτων έχουν προκαλέσει πολλά ανθρώπινες απώλειες τα τελευταία χρόνια, εγείροντας ερωτήματα για τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας που τηρούνται σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόσχα: 40 δισ ευρώ μέχρι το 2020 για διαστημικό πρόγραμμα

65 εκατοστά χιόνι τον Απρίλιο στη Ρωσία

Οι Ρώσοι “εκδικούνται” και κάνουν φοροεπιδρομές στα γερμανικά ιδρύματα

Τράπεζα με… κελαηδίσματα πουλιών στη Μόσχα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε