Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απρόβλεπτη προσέγγισή του σχετικά με την εξωτερική πολιτική, η οποία… ταρακούνησε το πολιτικό κατεστημένο και προκάλεσε διαμαρτυρίες ακτιβιστών σε ολόκληρη τη χώρα, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσινγκτον.
Η νέα κυβέρνηση είδε να της… γυρνάει μπούμερανγκ η υπόθεση με το περιβόητο -πια- διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, σε κατοίκους επτά χωρών και κυρίως μουσουλμάνους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά θα το λύσουμε, εντάξει;” είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ στην ομιλία του, δίνοντας την… απαραίτητη έμφαση με τις κινήσεις των χεριών του.
Και συνέχισε: “Αυτό κάνω. Διιορθώνω τα πράγματα. Θα το λύσουμε, πιστέψτε με. Όταν ακούτε για τα δύσκολα τηλεφωνήματα που κάνω, να μην σας ανησυχεί. Απλά μην ανησυχείτε. Είναι σκληρά. Πρέπει να είμαστε σκληροί, ήρθε η ώρα να γίνουμε λίγο πιο σκληροί. Μας εκμεταλλεύτηκε κάθε χώρα του κόσμου, κυριολεκτικά. Αυτό δεν θα συνεχιστεί“.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ομιλία αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε έναν “εκρηκτικό” τηλεφωνικό διάλογο με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, το περασμένο Σάββατο (29.01.2017).
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Washington Post, ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει στον Μάλκομ Τέρνμπουλ και έκλεισε το τηλέφωνο μετά από 25 λεπτά συνομιλίας, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν μια ώρα!
Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Τέρνμπουλ πως είχε μιλήσει και με άλλους ηγέτες εκείνη την ημέρα (ανάμεσά τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ) και… ευθαρσώς του ανακοίνωσε πως το μεταξύ τους ήταν «το χειρότερο τηλεφώνημα»!
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται επίσης να είπε στον Αυστραλό πρωθυπουργό «δεν είναι καλή μέρα φίλε» (σ.σ. mate η λέξη που είπε και την οποία χρησιμοποιούν πολύ στη Βρετανία και την Αυστραλία όπως το dude στις ΗΠΑ).
Επιστρέφοντας στην ομιλία του στην Ουάσινγκτον, στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή του κειμένου, να σημειώσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη πως η κυβέρνησή του βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες μακριά από την εφαρμογή των “αυστηρότατων ελέγχων” για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Συμπλήρωσε πως με τον τρόπο αυτό, “θα διασφαλίσουμε πως όσοι γίνουν δεκτοί στη χώρα μας θα είναι αυτοί που αγκαλιάζουν πλήρως τις θρησκευτικές μας αξίες και προσωπικές ελευθερίες και που απορρίπτουν κάθε μορφή καταπίεσης και διάκρισης“.
Πηγή: theguardian.com