Τετάρτη, 18 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Τρέμει η Ευρώπη τους Τζιχαντιστές! Αξιωματούχος αποκαλύπτει τον όλεθρο που μπορεί να προκαλέσει το Ισλαμικό Κράτος μέσω internet

Τρέμει η Ευρώπη τους Τζιχαντιστές! Αξιωματούχος αποκαλύπτει τον όλεθρο που μπορεί να προκαλέσει το Ισλαμικό Κράτος μέσω internet

– O Eυρωπαίος αξιωματούχος θεωρεί πως μέσα σε πέντε χρόνια θα χρησιμοποιήσουν οι τζιχαντιστές το internet για επιθέσεις
– Θεωρεί τεράστια απειλή από το Ισλαμικό Κράτος την αυξημένη γνώση στο πεδίο των βιοτεχνολογιών
– Το Βέλγιο έχει δύο πυρηνικούς σταθμούς όπου έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας
-Το βελγικό μέσο dhnet.be αναφέρει ότι φρουρός πυρηνικού εργοστασίου βρέθηκε νεκρός

Η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί “πριν παρέλθουν πέντε χρόνια”, αναγνώρισε σήμερα ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

“Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών”, με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου “του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών”, εκτίμησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

“Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος” εντός του Ισλαμικού Κράτους “με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα”, εκτίμησε.

“Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον”, σημείωσε.

Μετά τις επιθέσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

 

Την ίδια ώρα, ενας νέος συναγερμός έχει σημάνει στις βελγικές αρχές, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν έναν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Σαρλερουά να είναι νεκρός! Πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι τζιχαντιστές είχαν στόσο μύα πυρηνική επίθεση.

Την είδηση μεταδίδει το βελγικό dhnet.be και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Τίποτα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σχετικά με τις προθέσεις των τζιχαντιστών για μία “πυρηνική” επίθεση, ωστόσο όσο συνεχίζονται παρόμοιες αποκαλύψεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όλα αυτά στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Βελγίου, που κόστισαν την ζωή τουλάχιστον 31 ανθρώπων, ενώ 300 είναι οι τραυματίες.

Το βελγικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει πως ένας φρουρός ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό σκοτώθηκε, ενώ ακόμη σημειώνεται πως η κάρτα εισόδου του είχε κλαπεί.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην περιφέρεια του Σαρλερουά. Ένας φρουρός ασφαλείας πυροβολήθηκε νωρίς το απόγευμα, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως η κάρτα ασφαλείας που κλάπηκε του έδινε πρόσβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις! Άμεσα ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης κάρτας εισόδου, με τα ερωτήματα για τα κίνητρα της δολοφονίας να είναι αμέτρητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε