Τετάρτη, 3 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τρίτος και… φαρμακερός γύρος συνομιλιών Μέρκελ – Σοσιαλδημοκρατών για κυβέρνηση συνασπισμού

Τρίτος και… φαρμακερός γύρος συνομιλιών Μέρκελ – Σοσιαλδημοκρατών για κυβέρνηση συνασπισμού

Παραμένουν οι διαφωνίες ανάμεσα στους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες, με αποτέλεσμα να υπάρξει και τρίτος γύρος επαφών την Πέμπτη για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε… αδιέξοδο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που… άναψαν τα αίματα και υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δυο πλευρών, όπως όταν έπεσε στο τραπέζι το ζήτημα της αύξησης των φόρων που θέτουν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Μία τρίτη συνάντηση των δύο πλευρών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου γύρου επαφών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων. Παρόλο που μια κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών παραμένει το επικρατέστερο σενάριο, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν γεφυρωθεί.

Το γεγονός αυτό τροφοδοτεί νέα σενάρια στην κατεύθυνση ενός συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων. Τα σενάρια αυτά ενισχύουν και οι αινιγματικές δηλώσεις της προέδρου της ΚΟ των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ-Έκαρντ, η οποία χαρακτηρίζει πιθανή μια συμφωνία με τους Συντηρητικούς. “Είμαι περίεργη να δω πώς θα εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος και είμαι ανοιχτή σε ενδεχόμενες εκπλήξεις”, τόνισε μιλώντας στο Spiegel-Online. Η πρόεδρος της ΚΟ των Πρασίνων επανέλαβε ότι το κόμμα της προσέρχεται με σοβαρότητα στις διερευνητικές συνομιλίες, τις οποίες δεν θεωρεί “άλλοθι”.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόρος: Η Μέρκελ φταίει για τη Χρυσή Αυγή

Και δεύτερος γύρος συνομιλιών της Μέρκελ με Σοσιαλδημοκράτες για κυβερνητικό συνασπισμό

Άρχισαν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα σε Μέρκελ – Σοσιαλδημοκράτες για κυβερνητικό συνασπισμό

 

Ξεκινάει ο μαραθώνιος της Μέρκελ – Από σήμερα το παζάρι για την κυβέρνηση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε