Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τρομοκράτες πίσω από το χαμένο Boeing; Συνέλαβαν 11 υπόπτους για σχέσεις με την Αλ Κάιντα

Τρομοκράτες πίσω από το χαμένο Boeing; Συνέλαβαν 11 υπόπτους για σχέσεις με την Αλ Κάιντα

Το σενάριο να κρύβονται τρομοκράτες πίσω από την εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά τις συλλήψεις έντεκα υπόπτων για τρομοκρατία και σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Πρόκειται για άτομα από 22 έως 55 ετών, τα οποία συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία της Μαλαισίας, ύστερα από την καθοδήγηση και την εντολή των μυστικών υπηρεσιών, όπως το FBI και η ΜΙ6.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ και στην πολιτεία Κεντά την περασμένη εβδομάδα και τα 11 άτομα θεωρείται ότι είναι μέλη βίαιης τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση πυροδότησε η κατάθεση του βρετανού Μουσουλμάνου, Σαατζίντ Μπαντάτ, στη δίκη του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι παρέδωσε ένα παπούτσι-βόμβα σε Μαλαισιανούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ορισμένοι από τους ανακρινόμενους μέχρι στιγμής παραδέχονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το Boeing, που παραμένει εξαφανισμένο εδώ και δυο μήνες.

“Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στις συλλήψεις και την πτήση MH370”, τόνισε στο NBC ο Καλίντ Μπακάρ, γενικός διευθυντής της αστυνομίας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δημοσιότητα η έκθεση για το χαμένο Boeing – Tι αναφέρει για την πορεία του αεροπλάνου – Δηλώνουν σίγουροι ότι θα το βρουν στον κόλπο της Βεγγάλης

Χαμένο boeing: Έρευνα… υποβρυχίως – Τέλος οι ναυτικές κι αεροπορικές έρευνες

Ακούστε την τελευταία συνομιλία από την πτήση της Malaysia Airlines!

Συντρίμμια οι ελπίδες για το Boeing 777 της Malaysia Airlines

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε