Κόσμος

Unesco: 244 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο σε όλο τον κόσμο να μειωθεί, όμως ο αριθμός συνεχίζει να είναι ανησυχητικός.

Σύμφωνα με την Unesco περίπου 244 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την κατάσταση. Η παιδεία είναι ένα δικαίωμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δικαίωμα θα γίνεται σεβαστό για κάθε παιδί», τόνισε η γενική διευθύντρια της Unesco Οντρέ Αζουλέ σε ανακοίνωσή της.

Από τα 244 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6 με 18 ετών που δεν πηγαίνουν σχολείο περισσότερο από το 40%, δηλαδή 98 εκατομμύρια, ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, κυρίως στον Νίγηρα (20,2 εκατομμύρια), στην Αιθιοπία (10,5 εκ. ), στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (5,9 εκ. ) και την Κένυα (1,8 εκ. ), σύμφωνα με την Unesco.

Αν και περισσότερα κορίτσια σε σχέση με αγόρια δεν πήγαιναν σχολείο το 2000 (+2.5% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και +3.9% στη δευτεροβάθμια), η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων «εκμηδενίστηκε», παρατήρησε η υπηρεσία του ΟΗΕ, αν και «παραμένουν περιφερειακές διαφορές».

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο το 2000, σύμφωνα με την Unesco, η οποία χαιρέτισε τις «προόδους» που έχουν γίνει στο θέμα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αν και ο ρυθμός τους «επιβραδύνθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα Φραγκίσκου και οι αλλαγές στο τελετουργικό της κηδείας του
Ο Ποντίφικας ζήτησε να μην εκτεθεί το σώμα του σε δημόσιο προσκύνημα, αλλά να μπει σε φέρετρο και να μην ταφεί στην κρύπτη του Βατικανού του Αγίου Πέτρου, αλλά σε κάποια εκκλησία της Ρώμης
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα