Κόσμος

United Airlines: Επέμενε να φοράει στρινγκ αντί για μάσκα, τον κατέβασαν από το αεροσκάφος

Ένας επιβάτης σε πτήση της United Airlines, που φορούσε ένα κόκκινο στρινγκ στο πρόσωπο, αντί για μάσκα, υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος πριν από την απογείωσή του από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντας.

Ο 38χρονος άνδρας υποστήριξε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NBC2 ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να δείξει τον «παραλογισμό» αυτού του κανόνα, αφού οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στο αεροπλάνο για να προστατευθούν από την Covid-19, όμως επιτρέπεται να την βγάζουν για να τρώνε και να πίνουν.

Ένα βίντεο που τράβηξε άλλος επιβάτης δείχνει το πλήρωμα να ενημερώνει τον 38χρονο ότι δεν μπορεί να παραμείνει εντός του αεροσκάφους εάν επιμένει να φοράει στο πρόσωπο το στρινγκ. Έπειτα από συζήτηση, ο άνδρας υποχωρεί και σηκώνεται από το κάθισμά του.

Στη συνέντευξή του στο NBC2 συνέκρινε τον εαυτό του με τη Ρόζα Παρκς, τη γυναίκα-σύμβολο του αγώνα των Αφροαμερικανών για ίσα πολιτικά δικαιώματα, η οποία το 1955 αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άνδρα, αμφισβητώντας τους νόμους του φυλετικού διαχωρισμού εκείνης της εποχής.

«Σε αυτή τη χώρα, η κάθε αλλαγή προκλήθηκε από συνηθισμένους ανθρώπους. Η Ρόζα Παρκς δεν ήταν διάσημη. Άλλαξε τον ρου της ιστορίας», εξήγησε σοβαρά ο 38χρονος άνδρας.

«Ο πελάτης δεν τηρούσε τον ομοσπονδιακό κανονισμό περί χρήσης μάσκας και ευγνωμονούμε το πλήρωμά μας που αντιμετώπισε το πρόβλημα στο έδαφος, πριν από την απογείωση, αποτρέποντας μια πιθανή αναταραχή κατά τη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η United Airlines σε μια ανακοίνωσή της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837