Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βαλέσα: να ενωθεί η Πολωνία με τη Γερμανία

Βαλέσα: να ενωθεί η Πολωνία με τη Γερμανία

Τουλάχιστον σάλο έχει προκαλέσει στην Πολωνία η δήλωση του πρώην προέδρου της χώρας και γνωστού αγωνιστή με το συνδικάτο της Αλληλεγγύης, Λεχ Βαλέσα που πρότεινε ούτε λίγο ούτε πολύ τη δημιουργία ενός γερμανοπολωνικού κράτους.

«Πρέπει να επεκτείνουμε την οικονομική και αμυντική μας συνεργασία καθώς και άλλες δομές για να δημιουργήσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό κράτος συγκροτούμενο από την Πολωνία και τη Γερμανία» δήλωσε σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.

Ο Βαλέσα πρόσθεσε ότι σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, οι Πολωνοί δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν στο παρελθόν να επηρεάζει την γνώμη τους για τη Γερμανία.

«Αυτή τη στιγμή, οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης των πραγμάτων και τα διαφορετικά συστήματα μας κρατούν πίσω, βαθμιαία όμως τα πάντα θα ευθυγραμμιστούν και τα κράτη θα γίνουν σαν τουβλάκια των Lego» δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πολωνός ηγέτης.

Ο Βαλέσα, αναγνώρισε πως πολλοί Πολωνοί φέρουν ακόμη βαθιά τα σημάδια της ναζιστικής εισβολής το 1939, εκτιμώντας όμως πως η ώρα για συγχώρεση έχει έλθει.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε