Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Βλέπει παντού εχθρούς ο Ερντογάν! Τα έβαλε και με τους δικαστές που αποκάλυψαν το σκάνδαλο διαφθοράς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Την ώρα που η κυβέρνησή του απειλείται με πτώση, αφού οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία δε σταματούν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε σταματάει να κατηγορεί τους πάντες, εκτός από τα… δικά του παιδιά!

Το Σάββατο, σε ομιλία οπαδών του κόμματός του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία), τα έβαλε, ξανά, με τους δικαστές που ξεσκέπασαν το κύκλωμα των μιζαδόρων και τους κατηγόρησε πως συνεργάζονται “με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις” για να “κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους”.

Για άλλη μια φορά, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης μια “συμμορία στο εσωτερικό του κράτους” ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν

“Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκηματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα”, κατήγγειλε ο Ερντογάν.

“Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία”, πρόσθεσε μιλώντας σ’ αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

“Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία”, επέμεινε ο Ερντογάν, “δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει “με διαφάνεια και αμεροληψία” τις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς

Τουρκία: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου κανονισμού περί δικαστικής αστυνομίας

“Φλέγεται” ξανά η πλατεία Ταξίμ – Συμπλοκές διαδηλωτών με την αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει πως δεν θα ανακατευτεί στο σκάνδαλο

«Καρατόμησαν» τον εισαγγελέα για να μην καταθέσει ο γιος του Ερντογάν

Νέο πλήγμα για τον Ερντογάν – Μετά τους υπουργούς παραιτούνται και οι βουλευτές

Ταγίπ Ερντογάν: Από το ποδόσφαιρο στη πολιτική και το ισλάμ – Η άνοδος η πορεία και η πτώση;

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία! Κόλαφος ο εισαγγελέας κατά του Ερντογάν – Τα τουρκικά μέσα μιλούν για σύλληψη του γιου του πρωθυπουργού

Ο Ερντογάν στον κόσμο του – “Δεν υπάρχει διαφθορά” επιμένει αν κι “έφαγε” 10 υπουργούς του

Πώς ο Ερντογάν έχασε την επαφή με την πραγματικότητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε