Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Από την εκτέλεση στην… παρέλαση για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Βόρεια Κορέα: Από την εκτέλεση στην… παρέλαση για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δεν ήταν απλά μια παρέλαση για να τιμήσουν απλά τη μνήμη του Κιμ Γιονγκ Ιλ αλλά και για να επαναδιατυπώσουν την πίστη τους στον νυν ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μόλις μερικές μέρες μετά την εκτέλεση, με συνοπτικές διαδικασίες, του Νο2 του καθεστώτος και θείου του Ουν, Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ, η Πιονγιάνγκ διοργάνωσε μεγάλη παρέλαση για τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του πρώην επικεφαλής της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.



Η γιγάντια συγκέντρωση μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ και περιλάμβανε σειρά ομιλιών έκφρασης αφοσίωσης στον διάδοχό του και προειδοποιήσεις προς τη Νότια Κορέα.

Τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα δείχνουν δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς και αξιωματούχους του κόμματος, καθισμένους μέσα σε εκκωφαντική σιωπή να σηκώνονται ταυτόχρονα όρθιοι για να επευφημήσουν ζωηρά τον Κιμ Γιονγκ-Ουν όταν παίρνει την θέση του στο θεωρείο της ελίτ του βορειοκορεατικού καθεστώτος.



“Θα είμαστε μαχητές για την υπεράσπιση του κόμματος με τις ζωές μας…και με την πεποίθηση ότι δεν αναγνωρίζουμε κανέναν άλλον εκτός του μεγάλου συντρόφου Κιμ Γιονγκ-Ουν”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους Κιμ Γιονγκ-Ναμ, το αξίωμα του οποίου δεν είναι παρά τιμητικό.

Η χώρα έχει σημειώσει “τεράστια πρόοδο” από την έλευση του νεαρού ηγέτη, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκτόξευση δορυφόρου στο διάστημα τον Δεκέμβριο του 2012 και στην τρίτη πυρηνική δοκιμή τον Φεβρουάριο του 2013.


Ο Τσόε Ριόνγκ-Χαέ, υψηλόβαθμος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος θεωρείται ότι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις πρόσφατες εκκαθαρίσεις έλαβε τον λόγο για να διατυπώσει προειδοποιήσεις κατά της Νότιας Κορέας.



Ο στρατός θα υποστηρίξει “το ανώτατο επιτελείο μας, όποιες και αν είναι θύελλες και οι στερήσεις…εάν οι εχθροί ανοίξουν πυρ κατά της μητέρας πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας θα σπεύσουν να εξοντώσουν όλους τους εισβολείς και να κάνουν πραγματικότητα την ενοποίηση” της χερσονήσου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αδίστακτος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας! Εξαφανίζει κάθε πιθανό εχθρό”

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε τον θείο του και πήγε για… σκι (ΦΩΤΟ)

Βόρεια Κορέα: Υπεύθυνη… κηδειών, στο στενό κύκλο εξουσίας η θεία του Κιμ Γιονγν Ουν

Βόρεια Κορέα: Η αυτοκρατορία του τρόμου – Μαζικές εκτελέσεις σε δημόσια θέα – Προδότης όποιος έχει… Βίβλο κι όποιος παραπονιέται

Βόρεια Κορέα: Πριν τον εκτελέσουν, τον εξαφάνισαν από παντού! (VIDEO)

Εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Εγκληματίας» το Νο2 της Βόρειας Κορέας – Καρατομήθηκε επισήμως

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν καθαίρεσε τον μέντορά του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε