Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βουλγαρία: Στους δρόμους για 33η μέρα

Βουλγαρία: Στους δρόμους για 33η μέρα

Συνεχίζονται για 33η μέρα οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Πολίτες που διαμαρτύρονται έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως: “Παραίτηση” και “Μαφία”.

Ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν στην πίσω είσοδο της Βουλής και αποδοκιμάζουν τους βουλευτές που εισέρχονται στο κτίριο ενώ άλλοι βρίσκονται στον καθεδρικό ναό Αλεξάντερ Νέφσκι και προσπαθούν να αποκλείσουν το δρόμο ώστε να μην μεταβούν οι βουλευτές με τα οχήματά τους στη Βουλή.

Χθες, 32η μέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ένα τείχος από χάρτινα κουτιά κατεδαφίστηκε από τους διαδηλωτές μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία στη Σόφια, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Στο τείχος ήταν γραμμένα η λέξη “Μαφία” και τα ονόματα των πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τη Βουλή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν μια κίνηση συμβολική για να καταδειχθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ολιγαρχία.

Οι διαδηλωτές πήγαν έξω από τη γερμανική πρεσβεία στη Σόφια για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον πρέσβη της Γερμανίας, Ματίας Χόεπφνερ, ο οποίος, μαζί με το Γάλλο πρέσβη, Φιλίπ Οτιέ προειδοποίησε τη βουλγαρική κυβέρνηση ότι το ολιγαρχικό μοντέλο είναι ασύμβατο με την ένταξη στην ΕΕ.

Διαβάστε

Βουλγαρία: Μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

Βουλγαρία: Την παραίτηση του προέδρου της χώρας ζητούν οι διαδηλωτές

Βουλγαρία: “Πολιτικό πόλεμο” άναψε στη χώρα ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε