Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

“Βουτιά” κάνουν οι εισπράξεις από τις φορολογικές οφειλές στην Ιταλία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αισθητή μείωση παρουσιάζουν οι εισπράξεις των φορολογικών οφειλών από την εταιρία η οποία τις έχει αναλάβει για λογαριασμό του ιταλικού δημοσίου, της Equitalia, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Τύπο η Equitalia το 2009 είχε εισπράξει 8,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2012 το ποσό αυτό μειώθηκε στα 7,5 δισεκατομμύρια και τους πρώτους εννέα μήνες τις φετινής χρονιάς, περιορίσθηκε σε μόλις 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζουν σχολιαστές, η περιστολή αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων των Ιταλών, αλλά και των περιορισμών που ετέθησαν στις δυνατότητες παρέμβασης της Equitalia.

Δεκάδες Ιταλοί είχαν δώσει τέρμα στην ζωή τους, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στους όρους που είχαν τεθεί για την αποπληρωμή των χρεών τους

Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ανέφερε ότι έπαιξαν ρόλο η απαγόρευση της κατάσχεσης της κύριας κατοικίας οφειλετών, ο αυστηρός περιορισμός της δυνατότητας κατάσχεσης πόρων —όπως τα πάγια στοιχεία ενεργητικού— ιδιωτικών εταιριών και η επέκταση της δυνατότητας διακανονισμού μέχρι και τις εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις.

Την ίδια στιγμή οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για τους ιδιώτες —τις τράπεζες— οι οποίες έχουν την δυνατότητα να προχωρούν σε κατασχέσεις, για την κάλυψη οφειλών πολιτών προς τις ίδιες, χωρίς να έχει οριστεί οιοδήποτε ποσό – κατώτατο όριο για την έναρξη της διαδικασίας.

Πριν από την «χαλάρωση» των κανόνων της Equitalia δεκάδες Ιταλοί είχαν δώσει τέρμα στην ζωή τους, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στους όρους που είχαν τεθεί για την αποπληρωμή των χρεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο στην Ιταλία

Οι Ιταλοί δε θα πληρώσουν φόρο πρώτης κατοικίας φέτος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε