Κυριακή, 25 Αυγ.
32oC Αθήνα

Βραζιλία: Δακρυγόνα και συμπλοκές αστυνομίας με διαδηλωτές στο Σάο Πάολο – Ανένδοτοι οι απεργοί, ανησυχία για το μουντιάλ!

Βραζιλία: Δακρυγόνα και συμπλοκές αστυνομίας με διαδηλωτές στο Σάο Πάολο – Ανένδοτοι οι απεργοί, ανησυχία για το μουντιάλ!

H στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει, 3 ημέρες πριν από την αυλαία του Μουντιάλ, το πλήθος των περίπου 100 διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να στηρίξουν την απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του μετρό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει νωρίτερα σήμερα έναν κεντρικό δρόμο της οικονομικής πρωτεύουσας (Ρούα Βεργζουέιρο), βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι εμποδίζοντας την κυκλοφορία, όταν η αστυνομία επενέβη για να τους απομακρύνει και να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.



Φωτό - Reuters
Δεκάδες αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί και προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων του μετρό. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.



Μόλις τρεις ημέρες πριν από το Μουντιάλ, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, της μεγαλούπολης της Βραζιλίας όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία- Κροατία, διανύουν την 5η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας αύξηση 12,2% των αποδοχών τους.
Φωτό - Reuters
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των αστυνομικών και των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους απεργούς.


Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες σε πολλούς σταθμούς του μετρό στην πόλη του Σάο Πάολο και υπήρχαν μεγάλες στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί.
Φωτό - Reuters
Υπενθυμίζουμε πως χθες, Κυριακή, οι δικαστικές αρχές της χώρας είχαν κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων του μετρό κι ενώ είχαν ήδη δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνιακές διαδρομές των κατοίκων της πόλης.

Ωστόσο, τα συνδικάτα των εργαζομένων παρέμειναν αμετακίνητα στις θέσεις τους και λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν κανονικά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς σε μόλις 3 ημέρες θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, λόγω του οποίου αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στη χώρα του καφέ κι έτσι  τα προβλήματα στην  πόλη του Σάο Πάολο αναμένεται να είναι πολύ μεγάλα, αν οι εργαζόμενοι εμείνουν στην απεργία τους και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βραζιλία: “Θα συνεχίσουμε και κατά το Μουντιάλ”, λένε οι απεργοί του μετρό στο Σάο Πάολο

Βραζιλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε απεργούς – αστυνομικούς στην απεργία στο μετρό

Βραζιλία: Μποτιλιάρισμα – ρεκόρ στo Σάο Πάολο

Έδειραν μέχρι θανάτου οπαδό της Σάντος!

Βραζιλία: 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε