Κόσμος

Βρήκαν το “μαύρο” κουτί του Boeing της Malaysia Airlines; Αυστραλία: Το σήμα είναι συμβατό με της πτήσης MH370

- Σήμα σε συχνότητα 37.5kHz ανά δευτερόλεπτο "έπιασε" στον νότιο Ινδικό Ωκεανό πλοίο της Κίνας
- Δεν είναι ακόμη γνωστό αν προέρχεται από το "μαύρο" κουτί του Boeing της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου
- Η Αυστραλία ανακοίνωσε πως το σήμα είναι συμβατό με εκείνο της μοιραίας πτήσης αλλά ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση
- Πολλά λευκά αντικείμενα βρήκε το Haixun 01 στην περιοχή των ερευνών

Ηχητικό σήμα σε συχνότητα 37.5kHz ανά δευτερόλεπτο κατέγραψε το κινέζικο πλοίο Haixun 01 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

Η είδηση που μετέδωσε στο πρακτορείο Xinhua γεννά ελπίδες πως ίσως βρέθηκε το “μαύρο κουτί” του μοιραίου Boeing. Αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 20 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 10 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει πως το κινέζικο πολεμικό πλοίο εντόπισε να επιπλέουν στην περιοχή των ερευνών πολλά λευκά αντικείμενα, που ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροπλάνο που έχει εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου, μαζί με τους 239 επιβαίνοντες.

Σε δυο μέρες τελειώνουν οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών και άρα ο χρόνος πιέζει για τον εντοπισμό τους.

Τουλάχιστον 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας.
Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Μαλαισία: Δε θα σταματήσουμε το ψάξιμο όποιο κι αν είναι το κόστος

Η Μαλαισία δεσμεύτηκε στο μεταξύ να εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε πως η Μαλαισία δεν θα σταματήσει να ψάχνει για το αεροπλάνο και δεν θα υπολογίσει το κόστος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων.

«Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ. «Η Μαλαισία δεν θα σταματήσει να ψάχνει για την πτήση MH370».

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τις πληροφορίες πως οι έρευνες για το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, έχει καταστεί η πιο δαπανηρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων χρόνων.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας είναι δύσκολες, απαιτητικές και πολύπλοκες», είπε. «Παρ’ όλ’ αυτά, η αποφασιστικότητά μας παραμένει αμείωτη. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες με το ίδιο σθένος και την ίδια ένταση», πρόσθεσε. «Το οφείλουμε στις οικογένειες εκείνων που επέβαιναν στο αεροπλάνο και στον ευρύτερο κόσμο».

Η Μαλαισία θα συνεχίσει να ηγείται των ερευνών και πως έχει εξουσιοδοτήσει την Αυστραλία, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία να γίνουν μέλη της ομάδας.
Η ερευνητική ομάδα θα χωριστεί σε τρεις μικρότερες ομάδες που θα διερευνήσουν την ικανότητα πτήσης, τις επιχειρήσεις, τον ιατρικό και ανθρώπινο παράγοντα, αντίστοιχα.

Ο Χισαμουντίν αρνήθηκε όσα υποστήριξε ο εξέχων πολιτικός της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, σύμφωνα με τον οποίο η Μαλαισία κρύβει κάτι και δεν ήταν ειλικρινής στην παροχή πληροφοριών για το περιστατικό.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως αναληθείς», είπε. «Όπως είπα προηγουμένως, οι έρευνες για την MH370 πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Malaysia Airlines: Απέλπιδες προσπάθειες για να βρεθεί το αεροπλάνο με την βοήθεια ενός γιγαντιαίου υποβρύχιου μικροφώνου

Μαλαισία: Δεν σταματάμε μέχρι να βρούμε απαντήσεις για το Boeing

Στέλνουν και… πυρηνικό υποβρύχιο να βρει το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

Αλλάζουν τα συστήματα παρακολούθησης των πτήσεων μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing

Malaysia Airlines: Όλες οι ελπίδες στον ανιχνευτή των μαύρων κουτιών

“Καληνύχτα Malaysian 370” – Νέα εκδοχή για την τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από επίθεση σε καταυλισμό στη Γάζα - Στους 23 οι νεκροί από πλήγμα σε σπίτι στη Τζαμπάλια
Ο καταυλισμός αλ Μαουάσι έχει γίνει επανειλημμένα στόχος αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, με τον στρατό να δηλώνει ότι στοχοθετεί υποδομές από τις οποίες δρα η Χαμάς
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά στα πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα (δεν απεικονίζονται), στο νοσοκομείο Nasser, στο Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Το Βατικανό ετοιμάζεται να κλείσει το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου - Πάνω από 128.000 πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα
Δεκάδες χιλιάδες πενθούντες έχουν κάνει ουρές για ώρες για να αποτίσουν τα τελευταία τους σέβη στον ποντίφικα, του οποίου το φέρετρο θα κλείσει στις 8 το απόγευμα
Το σώμα του Πάπα Φραγκίσκου αναπαύεται μέσα στο φέρετρό του, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Η εισαγγελία της Βενεζουέλας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ για εμπορία ανθρώπων στη φυλακή - κολαστήριο
«Ο πρόεδρος Μπουκέλε ζήτησε 7 εκατομμύρια δολάρια για να φυλακίσει τους 252 υπηκόους Βενεζουέλας, κάνει εμπόριο, βρόμικο εμπόριο», λέει ο γενικός γραμματέας της εισαγγελίας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ
Αστυνομικοί του Σαλβαδόρ συνοδεύουν φερόμενα μέλη της συμμορίας της Βενεζουέλας Tren de Aragua που απελάθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να φυλακιστούν στη φυλακή του Κέντρου Κατακράτησης της Τρομοκρατίας (CECOT), ως μέρος συμφωνίας με την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ