Κόσμος

Χωρίς τέλος οι ένοπλες επιθέσεις στο Ιράκ – 14 νεκροί μόνο σήμερα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε διάφορες ένοπλες επιθέσεις σε όλο το πλάτος και μήκος του Ιράκ, ενώ αντάρτες κατέρριψαν ελικόπτερο στη διάρκεια συγκρούσεων στην έρημο βορείως της Βαγδάτης, σκοτώνοντας άλλους τέσσερις ανθρώπους.

Στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν 15 άλλοι.

Επίσης στα βόρεια της χώρας, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις, ενώ στρατιώτες σκότωσαν έναν αντάρτη στην επαρχία της Νινευή. Άλλοι δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από επιθέσεις στην επαρχία Ντιγιάλα.

Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, τρεις βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς, κυρίως κοντά σε ένα υαλοπωλείο και έναν δημόσιο κήπο. Στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε λαχαναγορά είχε ως αποτέλεσμα δύο θύματα.

Σύμφωνα εξάλλου με έναν αξιωματικό των δυνάμεων ασφαλείας, οι στρατιώτες σκότωσαν οκτώ αντάρτες και συνεχίζουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον πυρήνων της Αλ Κάιντα —κυρίως στα βόρεια της χώρας— προκειμένου να περιορίσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιράκ: Αιματηρή επίθεση σε κηδεία – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Ιράκ: Σχεδόν 1.000 νεκροί από βίαια επεισόδια στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον 24 νεκροί από εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε «πράσινο φως» στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία – «Υπέρ» και η Ρωσία
Το ψήφισμα, το οποίο αξιώνει «τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν» υιοθετήθηκε στον ΟΗΕ με 10 ψήφους υπέρ , ανάμεσά τους και η Ελλάδα
Τα Ηνωμένα Έθνη