Τρίτη, 1 Οκτ.
25oC Αθήνα

“Αδειάζει” και το Ισραήλ ο Τραμπ

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Μετά τον Ερντογάν ήρθε η σειρά του Νετανιάχου. Τι κι αν Τουρκία και Ισραήλ ήλπιζαν και πίστευαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα τους κάνει τα… χατίρια. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στέλνει νέο μήνυμα…

Μπορεί η ανακοίνωση των προθέσεών του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ να έβαλε “φωτιά” στη Μέση Ανατολή και να προκάλεσε χαμόγελα στο Τελ Αβίβ αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει ότι δεν… πιάνεται εύκολα φίλος. Και τώρα, μαλώνει το Ισραήλ για να σχέδια νέων οικισμών ή επέκταση όσων ήδη υπάρχουν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων στα κατεχόμενα εδάφη μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους. “Ενώ δεν πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των οικισμών αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη, η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων οικισμών πέρα από τα σημερινά τους όρια μπορεί να αποβεί μη σκόπιμη στην επίτευξη του στόχου αυτού”, ανέφερε η δήλωση.

Και στο κείμενο τονιζόταν επίσης ότι η κυβέρνηση Τραμπ “δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την εποικιστική δραστηριότητα” και ότι προσβλέπει στις συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε