Κόσμος

Αδειάζει με το γάντι η Κομισιόν τον Μπαρόζο

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπης Μαργαρίτης Σχοινάς άδειασε σήμερα με τον τρόπο του τον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος αποφάσισε να εργαστεί στην Goldman Sachs.

 

O κ. Σχοινάς, δήλωσε ότι από νομικής απόψεως η απόφαση του τέως προέδρου της Ευρωπαϊκης Επιτροπης Ζοζέ Μανουέλ Μπαροζο να εργαστεί στην αμερικανική Τράπεζα Goldman Sachs είναι συμβατή προς την κοινοτική νομοθεσία και προς τον κώδικα δεοντολογίας που ορίζει τις υποχρεώσεις των μελών της Ευρωπαϊκης Επιτροπης μετά τη λήξη της θητεία τους.

Ανέφερε ωστόσο οτι η Επιτροπή θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες του τέως προέδρου της σε σχέση με την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας κατα τη διάρκεια της εργασίας του στην Τράπεζα, ενώ ανέφερε επίσης οτι ο Μπαρόζο πριν ανακοίνωσει τη νέα εργασιακή σχέση του είχε ενημερώσει επί του θέματος τηλεφωνικά τον νυν πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Με άλλα λόγια, ο κ. Σχοινάς μας έκανε να θυμηθούμε ότι άλλο είναι το νόμιμο και άλλο το ηθικό…
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος