Κόσμος

Αφγανιστάν: Έφυγε από την Καμπούλ αεροσκάφος με 200 Αμερικανούς και άλλους ξένους

Ένα αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνουν 200 Αμερικανοί και άλλοι αλλοδαποί απογειώθηκε σήμερα το απόγευμα από την Καμπούλ του Αφγανιστάν, στην πρώτη επιβατική πτήση προς το εξωτερικό από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, στα τέλη Αυγούστου.

Το αεροσκάφος έχει προορισμό την Ντόχα. Η πτήση αυτή είναι η πρώτη που οργανώνεται για την απομάκρυνση ξένων από το Αφγανιστάν μετά τη γιγαντιαία αερογέφυρα που στήθηκε από τους Αμερικανούς και επέτρεψε να φύγουν από τη χώρα περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Αφού πέρασαν από τον τυπικό έλεγχο στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, υπό την επίβλεψη φρουρών από το Κατάρ, το οποίο έχει εμπλακεί ενεργά σε αυτήν την επιχείρηση. Τα λεωφορεία τους μετέφεραν μέχρι το αεροσκάφος της Qatar Airways που τους περίμενε και αναχώρησε μετά την επιβίβασή τους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δέκα χρόνια αδιανόητου πόνου»: Η Χαμάς απελευθέρωσε 2 από τους 6 Ισραηλινούς ομήρους - Τους παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό
Πριν παραδοθούν στα μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κουκουλοφόροι της Χαμάς ανέβασαν τον Ταλ Σοχάμ και τον Αβέρα Μενγκίστου επιδεικτικά σε μια εξέδρα.
Οι δύο όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς
Ο Γάλλος χειρουργός που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό του και η φρικτή ομολογία
Στις 24 Φεβρουαρίου ο 74χρονος Λε Σουαρνέκ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονικά της Γαλλίας
Πηγή φωτογραφίας