Η Κιμ Καρντάσιαν χρηματοδότησε μια πτήση που έφερε τριάντα πέντε παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου νεανίδων του Αφγανιστάν στη Βρετανία, μαζί με τις οικογένειές τους, δηλαδή σύνολο 130 ανθρώπων που απειλούνταν στην χώρα τους από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.
Οι παίκτριες μαζί με τις οικογένειές τους, κατέληξαν στη Βρετανία με τη βοήθεια της Αμερικανίδας τηλεοπτικής σταρ, Κιμ Καρντάσιαν, όπως ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, καθώς είχαν χάσει την αερομεταφορά που είχε οργανωθεί τον Αύγουστο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
Είχαν καταφύγει στο Πακιστάν με τις οικογένειές τους μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, όπου είχαν λάβει βίζα 30 ημερών. Τελικά, η πτήση που τις μετέφερε στη Βρετανία προσγειώθηκε χθες, Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σύμφωνα με το Ίδρυμα ROKiT, το οποίο τις βοήθησε να διαφύγουν.
https://twitter.com/KhaledBeydoun/status/1461352160394813442
Η Σιου-Αν Τζιλ, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος ROKiT, δήλωσε «εξαιρετικά συγκινημένη από το θάρρος αυτών των κοριτσιών», λέγοντας ότι ελπίζει «η οικογένεια του ποδοσφαίρου» να τις βοηθήσει σε «αυτήν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».
Οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έλαβαν κυρίως την υποστήριξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λιντς Γιουνάιτεντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας, ο Αντρέα Ραντριτσάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ενθουσιασμένος» για την άφιξη των ποδοσφαιριστριών στη Βρετανία.
https://twitter.com/andrearadri/status/1461143324698583040
«Αυτό καταδεικνύει την δύναμη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει, όπως και την δύναμη προς όφελος του καλού και πόσο πολύ μπορεί η ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να κινητοποιηθεί για να σώσει ζωές», πρόσθεσε.
Η Λιντς Γιουνάιτεντ έχει προτείνει να υποδεχθεί τις παίκτριες σε ομάδες νεανίδων προκειμένου να δώσει ξανά στα κορίτσια αυτά «ένα μέλλον ευημερίας».
«Όπως και άλλοι άνθρωποι, που φέραμε από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, τα κορίτσια της ομάδας γυναικών της αφγανικής ομάδας θα έχουν θερμή υποδοχή, υποστήριξη και στέγη», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Βρετανία έχει απομακρύνει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους με αερογέφυρα από την Καμπούλ τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στα μέσα του Αυγούστου, εκ των οποίων σχεδόν 8.600 Αφγανούς που δικαιούνται το πρόγραμμα ARAP για μετεγκατάσταση και βοήθεια στους Αφγανούς που εργάζονταν με τους Βρετανούς στο Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ