Κόσμος

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την επιχείρηση των ΗΠΑ

Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σήμερα την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μελών των ISIS – K στο Αφγανιστάν, με έναν εκπρόσωπό τους να δηλώνει ότι επρόκειτο για «σαφή επίθεση στο αφγανικό έδαφος».

«Οι Αμερικανοί θα έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει προτού να προχωρήσουν στο αεροπορικό πλήγμα, ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση στο αφγανικό έδαφος, είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ «δύο γυναίκες και ένα παιδί τραυματίστηκαν».

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ είπε επίσης ότι οι Ταλιμπάν αναμένουν ότι θα αναλάβουν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ πολύ σύντομα, μόλις αποχωρήσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποφασίσουμε αν θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Τουρκίας ή του Κατάρ για να λειτουργήσουμε του αεροδρόμιο. Έχουμε αρκετό προσωπικό ασφαλείας και τεχνικούς για να το λειτουργήσουμε», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο» να προβλέψει αν θα συμμετάσχουν γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο. «Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους ανώτατους ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Ταλιμπάν έχουν ήδη διορίσει νέους κυβερνήτες και αρχηγούς της αστυνομίας στις 33 από τις 34 επαρχίες του Αφγανιστάν.

Ο Μουτζαχίντ επανέλαβε επίσης ότι οι Ταλιμπάν θέλουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες να διατηρήσουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν