Site icon NewsIT

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Το Ιράν δεν θα καθυστερήσει να απαντήσει στο Ισραήλ – Ένας είναι ο εχθρός»

04.10.2024 | 12:01
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Το Ιράν δεν θα καθυστερήσει να απαντήσει στο Ισραήλ – Ένας είναι ο εχθρός»

Μήνυμα συσπείρωσης ενάντια στον κοινό εχθρό το Ισραήλ έστειλε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην ομιλία του μετά την προσευχή της Παρασκευής (4.10.24) στην Τεχεράνη.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε «νόμιμη» την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ την περασμένη Τρίτη (1.10.24), υποστηρίζοντας ότι συνιστά «ελάχιστη τιμωρία» για τα ισραηλινά εγκλήματα.

«Το Ιράν δεν θα καθυστερήσει ούτε θα βιαστεί να απαντήσει στο Ισραήλ», τόνισε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ που εμφανίστηκε με ένα όπλο παρά πόδα. Πρόκειται για τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή ρωσικής κατασκευής SVD. Σημειώνεται ότι κατά την ισλαμική παράδοση, ο θρησκευτικός ηγέτης στην προσευχή της Παρασκευής φέρει ένα ξίφος. Όμως το ξίφος αντικαταστάθηκε από το τουφέκι, που συμβολίζει την απόλυτη εξουσία του θρησκευτικού ηγέτη και με αυτό τον τρόπο στέλνει μήνυμα ισχύος στο Ισραήλ και τη Δύση.

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» είπε μεταξύ άλλων ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν απευθυνόμενος σε χιλιάδες κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο μεγάλο τέμενος στην Τεχεράνη, ενώ επισήμανε ότι «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμύνεται από τους επιτιθέμενους».

«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ» είπε.

«Η επιχείρηση των ενόπλων μας δυνάμεων πριν από λίγες νύχτες ήταν απολύτως νόμιμη» είπε. Παράλληλα, υποστήριξε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να βλάψει σοβαρά τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ. «Δεν θα αντέξουν» είπε για το Ισραήλ ο Ιρανός ηγέτης.

«Αυτό που έχει συσσωρευτεί από την πρόσφατη συμπεριφορά του Ισραήλ αυξάνει την οργή και ενισχύει τα κίνητρα αντίστασης», σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό.

«Πιστεύω ότι είναι αναγκαίω να τιμήσω τον αδελφό μου, τον αγαπημένο μου, που ήταν πηγή υπερηφάνειας για μένα, μια θαυμαστή προσωπικότητα στον ισλαμικό κόσμο και μια ευκρινής φωνή των εθνών στην περιοχή, ένα κόσμημα που λάμπει στον Λίβανο τον μάρτυρα Χασάν Νασράλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version