Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Άγκυρα: Βρετανός μεγιστάνας σκότωσε τη σύζυγό του σταρ της τηλεόρασης και μετά αυτοκτόνησε

Άγκυρα: Βρετανός μεγιστάνας σκότωσε τη σύζυγό του σταρ της τηλεόρασης και μετά αυτοκτόνησε
ΦΩΤΟ Reuters (αρχείο)

Φριχτό έγκλημα στην Άγκυρα. Ένας 53χρονος Βρετανός μεγιστάνας του πετρελαίου πυροβόλησε και σκότωσε τη 40χρονη Τσέχα σύζυγό του σταρ της τηλεόρασης, στο σπίτι τους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, πριν αυτοκτονήσει.

Η Τσέχα παρουσιάστρια της τηλεόρασης Βικτόρια Βέρα Μπλιθ δολοφονήθηκε από τον Βρετανό επιχειρηματία σύζυγό της, μεγιστάνα του πετρελαίου, Ντέιβιντ Τόμας Μπλιθ, ο οποίος έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του, στο σπίτι τους στην Άγκυρα.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του τρία μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας και η γυναίκα καβγάδισαν για κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Το νήμα της ζωής της σταρ της τηλεόρασης έληξε βίαια, όταν ο σύζυγός της τη σκότωσε προτού ο ίδιος στρέψει την κάνη του όπλου στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σε ένα τραγικό συμβάν στο σπίτι τους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Ο Μπλιθ ήταν μεγιστάνας του πετρελαίου, ιδιοκτήτης της πολυεθνικής εταιρείας ASG Inspection και είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του, η οποία παρουσίαζε την εκπομπή «Morning Show» στο Europe 2.

Τα τρία παιδιά, ηλικίας τεσσάρων, δέκα και 14 ετών, φέρεται να βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και έζησε μαζί στην Πράγα για αρκετά χρόνια πριν μετακομίσει στην Τουρκία αφού οι επιχειρήσεις του συζύγου, τούς οδήγησαν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Βικτόρια είχε γεννηθεί στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στην Τσεχία σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά της. Σπούδασε μουσική στο πανεπιστήμιο και έγινε διάσημη μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ το 2004.

Αφιέρωσε επίσης μεγάλο μέρος του χρόνου της σε φιλανθρωπικό έργο, διευθύνοντας την τσεχική οργάνωση «Velvet Smile», η οποία βοηθά στη «βελτίωση της ποιότητας ζωής για οικογένειες ασθενών και παιδιών με αναπηρία και θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ίδρυσε επίσης τον αθλητικό σύλλογο DazSpor, με έδρα την Τουρκία.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο της ιδρύτριας του DazSpor, κυρίας Victoria Blyth», έγραψε η ομάδα.

Η αδερφή της, Αλεξάνδρα, αποκάλυψε ότι η οικογένειά της είχε μόλις πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πατέρα τους.

«Με βαθιά λύπη και πόνο πρέπει να ανακοινώσω ότι η αγαπημένη και όμορφη αδερφή μου, η λιακάδα της ζωής μας που μας έφερε τόση χαρά, με το γέλιο, το θετικό της πνεύμα, την ορμή και την ενέργειά της, μας άφησε για πάντα.

Σας παρακαλώ, σας ικετεύω όλους, δώστε μας χρόνο για χάρη των παιδιών.

Η οικογένειά μου περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο γιατί έχασε και τους δύο γονείς. Πρόσφατα θάψαμε τον πατέρα μας και τώρα την αδερφή και τον κουνιάδο μας και χρειαζόμαστε χρόνο για να συνέλθουμε, αλλά κυρίως πρέπει να είμαστε εδώ για τα παιδιά.

Εκτιμούμε πραγματικά τα όμορφα μηνύματά σας, αλλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε χρόνο για να αναπνεύσουμε», έγραψε η αδελφή της δολοφονημένης 40χρονης.

Η τουρκική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για το τραγικό συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις