Τρίτη, 6 Αυγ.
30oC Αθήνα

Άγρια κόντρα των ΥΠΕΞ Ισραήλ και Τουρκίας: «Δικτάτορας ο Ερντογάν» – «Είσαι ψεύτης και συκοφάντης»

Άγρια κόντρα των ΥΠΕΞ Ισραήλ και Τουρκίας: «Δικτάτορας ο Ερντογάν» – «Είσαι ψεύτης και συκοφάντης»

Σε νέα «αχαρτογράφητα νερά» μπαίνει η αντιπαράθεση της Τουρκίας με το Ισραήλ, με προφανή αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εκφράσεις που πλέον ανταλλάσσουν δημόσια, πχ μέσω Twitter, κορυφαίοι παράγοντες της Τουρκίας και του Ισραήλ έχουν ξεφύγει προ πολλού, αρχής γενομένης με τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν διστάζει να παρομοιάζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Χίτλερ, όπως έκανε μόλις χθες, 5.8.2024, αναφερόμενος στην ομιλία του στο Κογκρέσο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς «σήκωσε το γάντι» και δεν χαρίστηκε στον Ερντογάν, απαντώντας του μέσω X (πρώην Twitter):

«Χθες, ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στις ΗΠΑ και τα δυτικά κράτη, λέγοντας ότι “αιχμαλωτίστηκαν από τους σιωνιστές του Ισραήλ”.

«Ερντογάν, αν κάποιος είναι σκλαβωμένος, είναι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας υπό τη δικτατορία σου. Περιορίζετε την πρόσβαση 57 εκατομμυρίων Τούρκων χρηστών στο Instagram, αλλά εσύ έχεις πρόσβαση από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram. Οι επιθέσεις εναντίον μου δεν θα με εμποδίσουν να αποκαλύψω την αλήθεια στους πολίτες της Τουρκίας και του κόσμου. Ένας ηγέτης που αγκαλιάζει τη Χαμάς, ένας ηγέτης που καταπιέζει το λαό του σαν δικτάτορας είναι δικτάτορας», τόνισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

 

Στον Ίσραελ Κατς απάντησε με ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τον για ψέμματα και συκοφαντίες.

«Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον πρόεδρο μας», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Το εν λόγω άτομο έχει χάσει προ πολλού την ιδιότητα του συνομιλητή» αναφέρει επισήμως το τουρκικό ΥΠΕΞ και επαναλαμβάνει ότι «η Τουρκία όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να παρέχει την ισχυρότερη στήριξη στους Παλαιστίνιους».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις