Κόσμος

Αγριεμένος ο Ομπάμα για τον Άσαντ: Ο τύραννος που σφαγιάζει αθώα παιδιά`

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τη στήριξη που προσφέρουν ορισμένες χώρες στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, έναν «τύραννο» που «σφαγιάζει αθώα παιδιά».

Ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε, αναφερόμενος προφανώς στη στάση της Μόσχας, τη λογική που συνίσταται στο να προσφέρεται υποστήριξη «σε τυράννους όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ» με το πρόσχημα ότι η εναλλακτική «θα ήταν χειρότερη».
Την ίδια ωστόσο ώρα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να συνεργαστεί» με τη Ρωσία και το Ιράν με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία, που διαρκούν περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με οποιοδήποτε έθνος, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, για να διευθετήσουν τη διένεξη», τόνισε ο Ομπάμα.
«Ωστόσο πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορεί – έπειτα από τόσο αιματοκύλισμα, τόσες σφαγές – να υπάρξει μια επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τον πόλεμο» υπογράμμισε.
«Δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθεί μια αποκαλυπτική αίρεση όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι ΗΠΑ δε θα απολογηθούν επειδή χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις μας ως τμήμα του ευρύτερου συνασπισμού που καταδιώκει» το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος