Την ευπάθεια ανακάλυψε η Google στις 21 Οκτωβρίου. Μέσω αυτού του bug ένας hacker θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν θα είχε πρόσβαση πρότινος, ενώ σύμφωνα με την Google, η ευπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει να «αξιοποιείται» ευρέως.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Google να χαρακτηρίσει το bug ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο» και να δώσει στη Microsoft περιθώριο 7 ημερών για να αναπτύξει το διορθωτικό, προτού δημοσιοποιήσει το εύρημά της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια αποκάλυψη είναι εν μέρει για προληπτικούς λόγους και εν μέρει για να τιμωρήσει: επιτρέπει σε άλλους που χρησιμοποιούν unpatched εκδόσεις των Windows να έχουν επίγνωση του κινδύνου που διατρέχει το σύστημά τους -ακόμα κι αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι έως ότου η Microsoft διαθέσει το διορθωτικό- αλλά χρησιμοποιείται επίσης και για να «αποδοκιμάσει» δημοσίως τους προγραμματιστές για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη του patch.
Η Microsoft απάντησε με οργή επειδή δεν της δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε να αναπτύξει το διορθωτικό.
«Πιστεύουμε στη συντονισμένη αποκάλυψη μιας ευπάθειας και η σημερινή αποκάλυψη από την Google θέτει τους πελάτες σε πιθανό κίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στη ιστοσελίδα τεχνολογίας VentureBeat.
«Τα Windows είναι η μοναδική πλατφόρμα με δέσμευση στους πελάτες να διερευνώνται οποιαδήποτε ζητήματα ασφαλείας και να προχωρά προληπτικά στην αναβάθμιση των συσκευών που έχουν προσβληθεί, το συντομότερο δυνατόν. Συνιστούμε στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα Windows 10 και τον browser Microsoft Edge για την καλύτερη προστασία».