Κόσμος

Air France: Καταδικάστηκε να αποζημιώσει οικογένεια θυμάτων της τραγωδίας του 2009

Δικαστήριο στη Βραζιλία επιδίκασε αποζημίωση ύψους 540.000 ευρώ στην οικογένεια τεσσάρων θυμάτων της πτήσης AF447, που συνετρίβη πάνω από τον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου του 2009.

Στην πτήση της Air France που απογειώθηκε από το Ρίο με προορισμό το Παρίσι επέβαιναν 228 άτομα.

Το γραφείο Τύπου της Air France στο Σάο Πάολο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, απάντησε: «η εταιρεία δε σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις και δεν θα εκδώσει καμία ανακοίνωση».

Ο δικαστής Αλμπέρτο Ρεπουμπλικάνο ντε Μασέντο του δικαστηρίου της Νιτερόι καταδίκασε τη γαλλική αεροπορική εταιρεία “για ηθική βλάβη” που υπέστη η οικογένεια των τεσσάρων θυμάτων.

Μήνυση είχαν υποβάλει οι γονείς και οι γιαγιάδες της Λουτσιάνα Κλάρκσον Σέμπα, 31 ετών, που επέβαινε στο Airbus A330 μαζί με το σύζυγό της Πάολο Βάλε Μεσκίτα, 33 ετών, και τα πεθερικά της.

Οι γονείς της Λουτσιάνα θα λάβουν 229.000 ευρώ ο καθένας και οι δύο γιαγιάδες της 46.000 ευρώ η κάθε μία. Η Air France θα πρέπει επίσης να πληρώνει επίδομα ύψους 2.225 ευρώ κάθε μήνα στη μητέρα της Λουτσιάνα ξεκινώντας από την ημέρα του δυστυχήματος και μέχρι την ημερομηνία οπότε η Λουτσιάνα θα γινόταν 70 ετών.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο δικαστή ο πόνος που προκαλείται από το χαμό ενός στενού συγγενή δικαιολογεί αυτή την αποζημίωση.

Το δυστύχημα στην πτήση AF447 σημειώθηκε περίπου 1.150 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της Ρεσίφε, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στη μέση του ωκεανού μόλις 50 πτώματα και πολλά κομμάτια του αεροπλάνου, όμως τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1