Site icon NewsIT

Airbus Α320: Άφαντο το… video με τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή στις Άλπεις

01.04.2015 | 12:36
Airbus Α320: Άφαντο το… video με τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή στις Άλπεις

Εδώ το video, εκεί το video, πουθενά το video που υποτίθεται πως έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις Άλπεις με τους 150 νεκρούς. Κι επειδή το... "αστείο" παρατράβηξε, ο εισαγγελέας καλεί όποιον έχει οτιδήποτε στην κατοχή του, να το παραδώσει στις αρχές!

Την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων μιας από τις πλέον πολύνεκρες τραγωδίες στην ιστορία της Ευρώπης δεν έχουν πάρει καν στα χέρια τους τις σορούς των αγαπημένων τους για να τις θάψουν, κάποιοι παίζουν με τον πόνο τους.

Η είδηση που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο. Άλλωστε σήμερα πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα δεν λένε ψέμματα. Bild και Paris Match υποστήριξαν ότι έχουν στην κατοχή τους video μέσα από το μοιραίο αεροπλάνο, το οποίο καταγράφηκε από επιβάτη της πτήσης και βρέθηκε σε κάρτα μνήμης που διασώθηκε από τη συντριβή!

Πέρα από την περιγραφή των όσων έγιναν στα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή, τα δυο μέσα δεν δημοσιεύουν ούτε φωτογραφίες από το video, ούτε και το ίδιο το video.

Τις τελευταίες ώρες «κυκλοφορεί» ένα video αλλά το πιθανότερο είναι πως κάποιοι απλά επιχειρούν να καρπωθούν από την τραγωδία.

Βγάλτε και μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…

Και ενώ το video είναι άφαντο, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας που έχει αναλάβει τις έρευνες από την πρώτη μέρα, ο Μπρις Ρομπέν, κάλεσε οποιονδήποτε διαθέτει video σχετικό με την αεροπορική τραγωδία να το παραδώσει στις αρχές. Μέχρι στιγμής, όμως, σημείωσε πως στην κατοχή του, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο!

“Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές της χωροφυλακής”, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Μπρις Ρομπέν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διέψευσε δε ότι “στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320”.

Από την πλευρά του, ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής Ζαν-Μαρκ Μενισινί ξεκαθάρισε στο CNN πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει βρεθεί video από κινητό επιβάτη.

Οι ισχυρισμοί είναι “εντελώς λανθασμένοι”, είπε και διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν “ακόμη αξιοποιηθεί” από τους ερευνητές και θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι.

Τι υποστηρίζουν Paris Match και Bild

«Ω Θεέ μου» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, ουρλιαχτά και πανικός επικράτησαν στο Airbus A320 της Germanwings λίγο πριν ο Andreas Lubitz συντρίψει το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις και παρασύρει μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το ένα από τα “μαύρα” κουτιά του αεροσκάφους, οι επιβάτες έζησαν τον τρόμο και τα τελευταία πέντε λεπτά πριν από τη συντριβή είχαν καταλάβει τι τους περίμενε. Ουρλιαχτά, φωνές και επικλήσεις στο Θεό. Το «Θεέ μου» ακούγεται, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια τους το μόλις λίγων δευτερολέπτων video, συνεχώς και σε πολλές γλώσσες.
Το video έχει τραβηχτεί από την πίσω πλευρά του αεροπλάνου, υποστηρίζεται.

Bild και Paris Match περιγράφουν επίσης πως ακούγονται μεταλλικοί ήχοι από την καμπίνα του αεροπλάνου. Ίσως να είναι το τσεκούρι ή κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο με το οποίο προσπαθούσε ο πιλότος της πτήσης, Patrick Sondenheimer, προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου για να μπει στο κοκπιτ και να σταματήσει την τραγωδία.

Σύμφωνα με το Paris Match ακούγονται τρία μεταλλικά χτυπήματα, ενώ σύμφωνα με τη Bild το αεροπλάνο με το δεξί του φτερό ακουμπά το έδαφος καθώς οι φωνές και τα ουρλιαχτά αυξάνονται! Τότε, η εικόνα διακόπτεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συγκυβερνήτης Andrea Lubitz φορούσε μάσκα οξυγόνου καθώς έβαλε σε πορεία συντριβής το αεροπλάνο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version