Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Airbus: Σταματά την παραγωγή του Superjumbo A380 – Χάνονται 3.500 θέσεις εργασίας!

Airbus: Σταματά την παραγωγή του Superjumbo A380 – Χάνονται 3.500 θέσεις εργασίας!
φωτογραφία: Reuters

Την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή του Superjumbo A380 ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος Airbus στη Βρετανία.

Μετά τη διακοπή, τίθενται σε κίνδυνο περίπου 3.500 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Airbus.

Αιτία είναι η σημαντική μείωση παραγγελιών από τον μεγαλύτερο πελάτη του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από 53 σε μόλις 14, αντικαθιστώντας τα υπόλοιπα με 70 μικρότερα αεροσκάφη του τύπου Α330 και Α350.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ανακοίνωση της Airbus αναφέρεται ότι ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού θα μετακινηθεί στην παραγωγή άλλων μοντέλων και έτσι δεν αναμένονται μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Ο υπεύθυνος του εργατικού συνδικάτου Unite για θέματα αεροναυπηγικής Ρις Μακάρθι δήλωσε ότι αναζητούνται διαβεβαιώσεις από την Airbus ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας.

Το εργοστάσιο του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου στο Μπρότον της βόρειας Ουαλίας, όπου γίνεται η παραγωγή των φτερών του Α380, απασχολεί σήμερα περίπου 6.000 υπαλλήλους και άλλους 3.000 στο Φίλτον (κοντά στο Μπρίστολ), όπου γίνεται η παραγωγή του μηχανισμού προσγείωσης και του συστήματος καυσίμων για το Α380.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις