Ελπίδες για την αντιμετώπιση του Covid – 19 “γεννά” νέα έρευνα στη Βρετανία. Ο λόγος για ένα οικονομικό και ευρέως διαθέσιμο στεροειδές, το οποίο μπορεί να μειώσει αισθητά τη θνησιμότητα στους σοβαρά ασθενείς από τη νόσο.
Ειδικότερα, πρόκειται για υδροκορτιζόνη, ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να σώσει 1 στους 12 ασθενείς και η χρήση του θα συστήνεται στους ασθενείς Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι το δεύτερο φάρμακο μετά τη δεξαμεθαζόνη που μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας σε ασθενείς με κορονοϊό βαριάς μορφής.
Fantastic news that Hydrocortisone has been proven to reduce mortality in the sickest #coronavirus patients
— Matt Hancock (@MattHancock) September 2, 2020
Congratulations to the research teams at @imperialcollege & Intensive Care National Audit & Research Centre on this discovery.https://t.co/XUFmvtiJyB
Ερευνητές από το “Imperial College” του Λονδίνου και την Εθνική Ελεγκτική Αρχή βρήκαν ότι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με υδροκορτιζόνη για εφτά μέρες είχαν κατά 93% καλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης από αυτούς που δεν είχαν υποβληθεί στην ίδια θεραπεία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα οφέλη της υδροκορτιζόνης ανακοινώθηκαν μαζί με την ανάλυση από εφτά δοκιμές που περιλάμβαναν τρεις διαφορετικούς τύπους στεροειδών.
Οι έρευνες απέδειξαν ότι η θεραπεία με ένα στεροειδές μεταξύ των δεξαμεθαζόνη, υδροκορτιζόνη και μεθυλοπρεδνιζολόνη οδηγεί στη μείωση κατά 20% περίπου του κινδύνου θανάτου.
“Τα στεροειδή δεν αποτελούν θεραπεία αλλά συμβάλλουν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων. Το να έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους στεροειδών, που δείχνουν ότι βελτιώνουν την ανάρρωση των ασθενών είναι σπουδαίο και βοηθά στην άμβλυνση του προβλήματος της διάθεσης φαρμάκων”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας για την υδροκορτιζόνη, καθηγητής Άντονι Γκόρντον.
https://t.co/egXtLpyIyH
— Northowram and Shelf Branch Labour Party (@NandSLabour) September 2, 2020
Excellent news – hydrocortisone is cheap and readily available, so can easily be used for treating patients in even the poorest countries.
Τα στεροειδή δεν λειτουργούν σε ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώνουν την φλεγμονή των πνευμόνων σε βαριά ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι χρειάζονται οξυγόνο λόγω αναπνευστικών δυσκολιών, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.
πηγή: news.sky.com