Κόσμος

Αϊτή: Μια συμμορία απήγαγε 8 Τούρκους πολίτες

Οκτώ Τούρκοι πολίτες απήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής από μια συμμορία κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς, μόλις έφτασαν στην Αϊτή με λεωφορείο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόξενος της Τουρκίας στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με τον Ιγκ Ζοσουέ, ενώ αποβιβάζονταν πρόλαβαν να επικοινωνήσουν με την οργάνωση για την οποία εργάζονται στην Αϊτή.

Η απαγωγή έγινε στα ανατολικά του Πορτ-ο-Πρενς, ανάμεσα στις κοινότητες Κρουά-ντε-Μπουκέ και Γκαντιέρ.

Οι όμηροι είναι πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 20-26 ετών. Η Αϊτινή Ένωση για την Προώθηση της Εκπαίδευσης (Ashape), της οποίας είναι μέλη, λειτουργεί από το 2019 και παρέχει μαθήματα γλώσσας και μουσουλμανικής κατήχησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό της.

Εδώ και πολλά χρόνια, μια από τις ισχυρότερες συμμορίες της Αϊτής, η «400 μαβόζο» ελέγχει την περιοχή ανάμεσα στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πορτ-ο-Πρενς, όπου έγινε η απαγωγή. Τον περασμένο Απρίλιο τα μέλη της ένοπλης συμμορίας κράτησαν ομήρους δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο Γάλλους καθολικούς ιερείς.

Το φθινόπωρο θύματα απαγωγής έπεσαν 17 Βορειοαμερικανοί ιεραπόστολοι και τα μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά ηλικίας από 8 μηνών μέχρι 15 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος