Site icon NewsIT

Οι γάτες απάντηση των Βέλγων στη “σιγή ασυρμάτου” που επέβαλε η βελγική αστυνομία!

23.11.2015 | 14:40
Οι γάτες απάντηση των Βέλγων στη “σιγή ασυρμάτου” που επέβαλε η βελγική αστυνομία!

Οι κάτοικοι του Βελγίου αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τον τρόμο μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι. Επιστράτευσαν έτσι το χιούμορ μετά από αίτημα της αστυνομίας να μην αποκαλύπτουν λεπτομέρειες των επιχειρήσεων στο Twitter.

Αντί έτσι να μοιράζονται λεπτομέρειες για τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τζιχαντιστή που αιματοκύλισε το Παρίσι, έχουν γεμίσει το #BrusselsLockdown με φωτογραφίες από τις γάτες τους. “Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην αναφέρουν τις κινήσεις τους στα social media. Σας παρακαλώ υποστηρίξτε την προσπάθεια και κάντε retweet το #BrusselsLockdown” ήταν το μήνυμα του υπουργού Άμυνας Steven Vandeput.

Οι Βέλγοι χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο hashtag, μετατρέποντάς το μάλιστα γρήγορα σε viral, αναρτώντας φωτογραφίες από τις γάτες τους. “Νομίζω ότι σε μια ώρα έχω δει περισσότερες #lolcats από όσες έχω δει ποτέ στη ζωή μου”, σημείωσε ο ειδικός σε θέματα social media Mateusz Kukulka. Εκτίμησε πως όλα ξεκίνησαν από την ιδέα ενός κάμεραμαν του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού NOS Hugo Janssen (@Hoguhugo). “Αντί των tweets σχετικά με την αστυνομική δραστηριότητα στις Βρυξέλλες, ορίστε μια φωτογραφία της γάτας μας Mozart”, ήταν το μήνυμά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γρήγορα άρχισαν να ακολουθούν την τακτική του οι Βέλγοι, αναρτώντας φωτογραφίες γατών που μοιάζουν ύποπτες και άλλες που μοιάζουν τρομαγμένες. Σύντομα μάλιστα τους Βέλγους ακολούθησαν και πολίτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Οι βελγικές αρχές φυσικά ευχαρίστησαν τη διαδικτυακή κοινότητα. “Η ομοσπονδιακή εισαγγελία και οι αστυνομικές υπηρεσίες πρέπει να ευχαριστήσουν τον Τύπο και τους χρήστες των social media που έλαβαν υπόψη τους τις ανάγκες της εν εξελίξει αστυνομικής επιχείρησης”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Eric Van Der Sypt σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκαν 16 συλλήψεις.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version