Κόσμος

Ακόμα ένα νεκρός Παλαιστίνιος στην Λωρίδα της Γάζας – 49 τα θύματα έως τώρα

Ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος προστίθεται στην μακρά λίστα των θυμάτων του Ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος έχει σκοτώσει δεκάδες από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα. Πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι το διάστημα αυτό, φτάνουν τους 49.

Ο 19χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν ισραηλινά πυρά κατά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο θάνατος του Ανάς Αμπού Ασέρ λοιπόν ανεβάζει στους 49 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πριν από πέντε εβδομάδες. Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί.

Ο Ανάς Αμπού Ασέρ είχε τραυματιστεί στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.palestinian

Τι διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι

Οι Παλαιστίνιοι της λωρίδας της Γάζας συγκεντρώνονται από τις 30 Μαρτίου κατά χιλιάδες κοντά στα σύνορα για να διεκδικήσουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην επιστροφή στα εδάφη τους από τα οποία εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν λόγω της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Βία σημειώνεται όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσεγγίζουν και προσπαθούν να επιτεθούν στον συνοριακό φράχτη.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται επίσημα από την κοινωνία των πολιτών, υποστηρίζεται από το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα από το 2007 και εναντίον του οποίου το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τρεις πολέμους.

Ισραηλινές και παλαιστινιακές ΜΚΟ ζήτησαν τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να διατάξει να σταματήσουν τα φονικά πυρά εκ μέρους του στρατού.

Τα ρίχνει… στην Χαμάς το Ισραήλ

Στη γραπτή απάντησή του, ο εκπρόσωπος του κράτους του Ισραήλ δήλωσε πως τα εν εξελίξει γεγονότα στη Γάζα δεν είναι ειρηνικές πολιτικές διαμαρτυρίες, αλλά «αποτελούν μέρος της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Οι στρατιώτες πυροβολούν με αληθινές σφαίρες μόνο ως έσχατη λύση όταν τα μη φονικά μέσα έχουν εξαντληθεί απέναντι σε ενέργειες που αντιπροσωπεύουν έναν «πραγματικό κίνδυνο» για τους στρατιώτες και τους Ισραηλινούς πολίτες που μένουν κοντά στον θύλακα, υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος του μικρού Εμίλ στη Γαλλία: Η ζαρντινιέρα με ίχνη αίματος, μία ανώνυμη επιστολή και η αυτοκτονία του ιερέα που τον βάπτισε – Τα κρίσιμα στοιχεία της έρευνας
Σοβαρά ερωτήματα για το θρίλερ της εξαφάνισης και του θανάτου του 2χρονου Εμίλ στις γαλλικές Άλπεις - Συνελήφθησαν οι παππούδες του και δύο θείοι του ως βασικοί ύποπτοι
Ο μικρός Εμίλ
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Συνάντηση «εξπρές» Φιντάν και Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρμεντ – Έληξε μετά από μία ώρα και χωρίς κοινές δηλώσεις
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και στο Νότιο Καύκασο
Χακάν Φιντάν και Μάρκο Ρούμπιο