Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ακόμη 62 νεκροί από κορονοϊό στην Αίγυπτο – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ακόμη 62 νεκροί από κορονοϊό στην Αίγυπτο – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

62 νεκροί και 1.677 νέα κρούσματα καταγράφονται στην Αίγυπτο που κάθε μέρα καταγράφει όλο και χειρότερα νούμερα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα στην Αίγυπτο καταγράφηκαν 1.677 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 42.980 ανθρώπους.

Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αίγυπτο την 14η Φεβρουαρίου. Πενήντα ημέρες αργότερα, τα κρούσματα ήταν χίλια. Αλλά το τρέχον διάστημα, τόσα επιβεβαιώνονται μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Θλιβερό ρεκόρ είχαμε και στους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός στην Αίγυπτο: καταγράφηκαν 62 νέα θύματα, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας σε 1.484 νεκρούς.

Μέχρι σήμερα 11.529 άνθρωποι έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο ενώ 12.919 παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σήμερα Κυριακή μειώνεται κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύει πλέον από τις 20:00 ως τις 04:00.

60 νεκροί στον ιατρικό χώρο στην Αίγυπτο

Ένας φοιτητής ιατρικής στο 6ο έτος του Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας της Αιγύπτου έγινε το 60ό θύμα τις τάξεις του ιατρικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της COVID-19, δήλωσε στην εφημερίδα Daily News Egypt το μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Συνδικαλιστικής Ένωσης της χώρας Δρ. Ιμπραήμ Ελ Ζάγιεντ.

Ο Ζάγιεντ διευκρίνισε ότι ως εδώ συνολικά 454 ιατροί είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Ζήτησε ξανά να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης των επαγγελματιών της υγείας στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις